A patra editie a Festivalului Slaninei la Cluj

(Last Updated On: February 6, 2014)

Meşteşugarii ardeleni organizează, de azi, 5 februarie, şi până duminică inclusiv, 9 februarie, a patra ediţie a festivalului slăninei, Slană Fest/„Târgul şi slăninelor de casă“. Intrarea este liberă, iar duminică după jurizarea celor mai bune slănini după culoare, gust, aspect şi reţetă, participanţii vor putea prăji bucăţi de slănină.

slanina

Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania organizează, între 5 şi 9 februarie, Slană Fest/„Târgul şi slăninelor de casă“  în două spaţii.

Producătorii care au rulote amenajate pentru desfacere îşi vor prezenta bucatele pe strada Potaissa (dinspre Universitătii), iar cei care vor vinde de pe masă/stand, vor primi locuri în curtea cafenelei Insomnia de pe strada Universităţii nr. 2.

O altă noutate la ediţia din acest an, în afară de faptul că târgul se va ţine în două locuri, este că „întrecerea“ slăninelor se va organiza si cu un scop caritabil.

„Oricine a tăiat porc şi are avizul sanitar-veterinar, poate să se înscrie la concurs cu câte un kilogram de slănină, jumătate din acesta fiind oferit celor nevoiasi prin organizatii de profil, iar cealaltă jumătate se va juriza iar apoi se va putea degusta de către vizitatorii evenimentului“, spune Molnár Attila, preşedintele Asociaţiei Breasla Meşteşugarilor din Transilvania.

Târgul, la care participă circa 20 de producători locali din Maramureş, Timişoara, Sălaj, Cluj şi Harghita, se va deschide oficial mâine, 5 februarie, la ora 12.00, iar seara, la ora 18.00, la cafeneaua Insomnia, se va inaugura expoziţia de imagini numită „Mici porcării“ şi semnată de Bándi Dániel Dávid.

Duminică, după jurizarea slăninelor va avea loc recitalul formatiei Borissza Jazz Band şi se vor prăji bucăţi de slănină.

Pe lângă aceste preparate de proc gătite în casă, cei care vor merge la târg pot putea gusta sarmale şi jumări.

sursa: adevarul.ro