(Last Updated On: January 18, 2014)

La Oradea a aavut loc întrunirea regională pe zona de Nord-Vest a Partidului Naţional Liberal. 30 de parlamentari, preşedinţi de filiale, preşedinţi ai consiliilor judeţene şi primarii liberali din municipiile reşedinţă de judeţ din Bihor, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Sălaj au luat parte la eveniment. Totodată, a fost prezent şi coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare din partea PNL, Marian Petrache.

autostrada

“Ne-am întâlnit pentru a discuta despre alegerile europarlamentare şi despre alegerile pentru preşedinte. Am considerat că pentru acestea trebuie să facem un front comun”, a precizat Cornel Popa, preşedintele CJ Bihor.

Un alt subiect comun al judeţelor reprezentate la întâlnirea de la Oradea a fost autostrada Transilvania.

“Cerem celor de la Bucureşti ca proiectul să se finalizeze şi să facem legătura cu Gilăul. Autostrada Transilvania este o susţinere comună a celor 6 judeţe. Bine, prost cum s-a lucrat, lucrările executate până acum se distrug de la o zi la alta. Ele nu sunt conserve. Împreună sperăm să fim o voce puternică a acestei regiuni. Ne dorim să spargem peretele fonic de la Bucureşti, aşa cum merităm , mai ales că suntem cea mai dezvoltată zonă din România”, a afirmat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

“Proiectul autostrăzii Transilvania l-am discutat şi l-am susţinut când a fost prezentat de premierul Victor  Ponta  şi de ministrul Dan Şova. Îi spuneam premierului că Transilvania aşa cum e ea desenată în păiejenişul de autostrăzi regiunea NV nu se regăseşte. Şi nu  prea e în regulă pentru că toată legătura dintre E şi V se fac mult mai simplu prin Transilvania. Este foarte  greu să vorbim despre drumuri europene, despre infrastructuri, despre legături europene dacă această autostradă nu va fi construită. Măcar în proiecţia noastră viitoare . A fost de acord. Ne aşteptăm la o gândire şi la o repoziţionare pentru că este o prioritate pentru România. Pentru a juca în Liga Mare, pentru a fi un partid mare  trebuie să avem aspiraţii, să muncim mai mult şi să fim conştienţi că europarlamentarele sunt importante, pentru că sunt oamenii care ne reprezintă la Bruxelles” a afirmat preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha

. Şi secretarul general al PNL Mircea Dolha a subliniat importanţa finalizării autostrăzii Transilvania.

“Nu ne vom lăsa până  nu vom continua lucrările şi vom finalize autostrada care va va da locuri de muncă , va atrage investiotoriide care România are nevoie imediat”, a punctat Mircea Dolha.

Următoarea întâlnire de acest fel va avea loc, în luna februarie, în Maramureş.

sursa: adevarul.ro