(Last Updated On: January 14, 2014)

Situaţie încredibilă la Clubul Gloria Bistriţa, care ar fi încercat să vândă municipalităţii stadionul „Jean Pădureanu”, deşi nu avea niciun act de proprietate. Culmea cel care are acte de proprietate este Clubul Sportiv Municipal, din subordinea Primăriei Bistriţa, instituţia cu care se negocia vânzarea. Al doilea proprietar este Forumul Democratic German.

Pentru stadion, Gloria Bistriţa cerea nu mai puţin de 10 milioane de euro, sumă care nu a fost nici pe placul primarului municipiului, care a dat de înţeles chiar înainte ca negocierea să înceapă că nu e dispus să scoată din vistierie mai mult de 7 milioane de euro.

stadion-gloria

Primarul Ovidiu Creţu a fost cel care a făcut public faptul că negocierea pentru cumpărarea stadionului „Jean Pădureanu” a picat, după ce comisia special întocmită în acest sens a descoperit un dezastru în actele Clubului Gloria Bistriţa. Lucrurile par însă mult mai complicate decât atât. Clubul Gloria Bistriţa nu are acte de proprietate pentru stadion, pe care ar fi încercat să îl vândă tocmai instituţiei care deţine stadionul prin Clubul Sportiv Municipal.

Citat de Mesagerul, directorul CSM, Adrian Moldovan susţine că tot ceea ce înseamnă bunuri mobile şi imobile din cadrul actualului stadion „Jean Pădureanu” aparţin Clubului Sportiv Municipal, existând acte care să ateste acest lucru, documente care au fost prezentate comisiei de negociere. Clubul Sportiv Municipal nu este însă singurul proprietar al stadionului, având acte de proprietate pentru o suprafaţă destul de mare de teren, care include şi stadionul, şi Forumul Democratic German, ca urmaş legal al clubului săsesc de sport Bistritzer Turn Verein.

Terenul care include stadionul, clădirea administrativă, dar şi sediul CSM, a fost folosit de clubul săsesc de sport Bistritzer Turn Verein până în anul 1944. Întreaga suprafaţă de teren a fost naţionalizată de autorităţile comuniste după anul 1946. Forumul Democrat German este urmaşul de drept al clubului săsesc de sport şi al tuturor asociaţiilor culturale şi sportive care au aparţinut etnicilor germani din România până în 1944.

Filiala bistriţeană a Forumului Democrat German deţine actele care atestă faptul că este proprietara terenului şi se pare, ia tot mai mult în calcul să îşi recupereze suprafaţa de teren în instanţă. Valoarea terenului, care se află lângă parcul municipal şi la doar doi paşi de centrul Bistriţei, este foarte mare. 

sursa: adevarul.ro