(Last Updated On: January 8, 2014)

Prezent la Realitatea TV Cluj primarul Emil Boc şi-a anunţat intenţile pentru noul an în privinţa dezvoltării oraşului Cluj Napoca.

emil-boc-2013

Primarul Emil Boc a anunţat în direct la emisiune cumpărarea a 50 de noi autobuze pentru transportul public de către fostul RATUC, acum societate comercială: “Asta înseamnă că cel puţin o treime din autobuzele care circulă în fiecare zi vor fi noi; va fi o investiţie de multe milioane de euro”.

Boc mai are în plan în 2014 finalizarea Sălii Polivalente, precum şi modernizarea tramei stradale pe traseul liniei de tramvai Primăverii – Muncii: “Începem şi asfaltarea străzilor din centrul Clujului – Calea Moţilor, Avram Iancu, Memorandumului şi I. C. Brătianu; vor fi modernizate ca la carte”. Pe lângă aceste străzi vor mai fi asfaltate şi şi intrările în oraş – Calea Turzii, Calea Baciului şi Traian Vuia.

Printre planurile anunţate de edil în cadrul emisiunii se mai regăsesc: refaţadizarea clădirilor din centrul istoric; reabilitarea pe fonduri europene a blocurilor, un proiect care va aduce resurse importante, locuri de muncă şi altă faţă a oraşului; proiectul Cluj Bike Sharing va fi gata la sfârşitul anului; sistemul de ticketing pentru transportul în comun va fi gata la sfârşitul anului; vom începe parking-urile în zona centrală, dar prin parteneriat public-privat, pentru că nu avem teren; continuăm lucrările la parking-ul de pe Negoiu din Mănăştur, va fi gata anul viitor; amenajăm o bază sportivă în Gheorgheni, pe 9 hectare de teren; vom termina o creşă cu 400 locuri pe Moţilor 58, poate pe 1 iunie va fi gata.