(Last Updated On: January 6, 2014)

Mii de persoane au asistat, luni, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la slujba de sfinţire a apei de Bobotează, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Andrei şi s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfinţită, din cele 10.000 pregătite.

boboteaza

Credincioşii au participat, luni, la slujba de Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană în Cluj-Napoca de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei, mitropolitul Clujului, după care au ieşit în faţa catedralei şi au asistat la slujba mare de sfinţire a apei, numărul lor depăşind 4.000, conform estimărilor jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Ca o salbă de mărgăritare s-au înşiruit sărbătorile acestei ierni şi ele au la capătul lor acest praznic împărătesc al botezului Domnului, care, de la început creştinismului, este o sărbătoare foarte importantă. La Bobotează, Domnul Hristos venind să se boteze în râul Iordan, s-a arătat lumii ca Dumnezeu şi Om desăvârşit. E importantă sărbătoarea şi pentru că se sfinţesc apele care vor deveni un vehicul purtător de Duh, folosite pentru botezarea creştinilor”, a spus mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

La finalul slujbei, credincioşii s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfinţită, din cele 10.000 pregătite de Mitropolia Clujului, sponsorizare din partea a doi oameni de afaceri.

Un preot a fost nevoit să facă apel la cei prezenţi să nu se înghesuie, pentru că sunt sticle suficiente.

“Sunt 10.000 de sticle şi ajung pentru toată lumea, nu vă înghesuiţi, sunteţi creştini”, a spus preotul.

La slujbă au fost prezenţi şi prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

sursa: mediafax.ro