(Last Updated On: January 27, 2014)

Până la sfârşitul acestei luni, orădenii pot formula propuneri privitoare la buget la Centrul de Informaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Municipiului Oradea, în format electronic la adresa de email: primarie@oradea.ro sau prin fax la nr. 0259/437.544. Dezbaterea publică va avea loc în ultima săptămâna din luna ianuarie.

Proiectul bugetului municipiului Oradea pentru anul 2014 a fost lansat în dezbatere publică. Bugetul planificat este de 1 miliard de lei, în creştere faţă de cel realizat anul trecut, în sumă de 650 milioane lei. Bugetul estimat pe acest an este mai mare cu 59% faţă de cel de anul trecut.

oradea-2013

Executivul orădean a stabilit ca anul 2014 să fie anul proiectelor europene, asta după ce au ajuns la concluzia că anul trecut s-au implementat prea puţine proiecte.

“Primăria municipiului Oradea va continua şi în 2014 obiectivele de investiţii începute, precum refacerea Planului Urbanistic General al municipiului, finalizarea complexului multifuncţional cu parcaje supraetajate în zona Tribunalului Bihor, construirea staţiilor transbordare, lucrările de extindere reţele de apă şi canalizare pe 10 străzi, lucrările la Şcolile nr. 16 şi nr. 11, reabilitarea paramentului şi reparaţie învelitori la Palatul Vulturul Negru din Oradea, precum şi reabilitarea corpului J din Cetatea Oradea. Vom avea şi investiţii noi, atât obiective corelate cu lucrări de investiţii finanţate din fonduri europene, modernizare străzi în cartiere vechi, cât şi obiective de investiţii cu plata amânată în anii următori”, a afirmat directorul economic Eduard Florea.

El a mai precizat că nu există încă o listă exactă cu obiectivele noi pentru 2014, dar a fost conturată o idee.

„ Dacă începem lucrările în Piaţa Unirii, normal că vom aloca bani şi pentru înlocuirea liniei de tramvai”, a mai adăugat Eduard Florea.

sursa: adevarul.ro