Ajutor de 5,4 milioane de euro de la Guvern pentru compania Trelleborg Automotive

(Last Updated On: January 8, 2014)

Situată în parcul industrial ARC din Dej, compania Trelleborg Automotive a primit un ajutor de 5,4 milioane de euro din partea Guvernului în vederea extinderii capacităţii de producţie. Proiectul de extindere are în plan construirea unei noi hale  pentru producţia de piese antivibraţie pentru autovehicule, investiţia totală ridicîndu-se la aproximativ 16 milioane de lei. În urma acestei extinderi a activităţii, compania va deveni unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţ.

trelleborg

Obţinerea aceste sume de bani s-a făcut prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat – iniţiativă de stimulare a investiţiilor din domeniile cheie ale economiei naţionale – după ce compania Trelleborg Automotive a cerut ajutor administraţiei judeţene.

„În luna august 2013, am avut o întîlnire, la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu domnul viceprim-ministru Daniel Chiţoiu, pentru a identifica facilităţile fiscale şi alte modalităţi concrete prin care pot fi sprijiniţi investitorii interesaţi să deruleze afaceri în judeţul Cluj, mai exact compania Trelleborg Automotive Dej, societate care intenţionează să îşi extindă considerabil investiţia din această locaţie… Acesta este motivul pentru care, conştientizînd multiplele avantaje pe care dublarea capacităţii de producţie ale societăţii Trelleborg Automotive le presupune, am decis să sprijinim acest ambiţios proiect. Din aceste considerente am fost la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu domnul vicepreşedinte, pentru a susţine acest extrem de important investitor, care intenţionează să creeze sute de noi locuri de muncă, atît în cadrul propriei companii cît şi, indirect, în cadrul industriei orizontale”, a precizat Uioreanu, citat de ziarulfaclia.ro

Finanţarea primită de la Guvern va ajuta compania să contruiască o hală de producţie şi să achiziţioneze echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei. De asemenea vor fi create 284 de locuri de muncă, ridicând numărul angajaţilor la 585, făcând din compania Trelleborg cel mai mare angajator străin din judeţul Cluj.

Compania Trelleborg Automotive Dej este membră a grupului suedez de componente auto Trelleborg Automotive AB. Trelleborg a fost înfiinţată în anul 1905 de către omul de afaceri Henry Dunker şi are în jur de 15.000 de angajaţi, în 40 de ţări. Vânzările anuale ale grupului se cifrează la circa 2,4 miliarde de euro.