Ce mai fac studenţii din joacă? O aplicaţie pentru parcările din Cluj

(Last Updated On: February 4, 2015)

Clujeanul Mihai Iepure, masterand în anul doi la specializarea Geomatică din cadrul Facultăţii de Geografie a UBB, a creat o aplicaţie interactivă cu parcările supraterane din Cluj-Napoca. Aplicaţia poate fi descărcată de pe telefon şi e foarte utilă pentru cei care nu cunosc Clujul şi caută un loc de parcare.

 

 

Are 24 de ani şi e pasionat de hărţi. Îl cheamă Mihai Iepure şi este din Cluj.

Este student la master la Facultatea de Geografie din cadrul UBB la specializare anumită Geomatică. Face hărţi digitale.

parcari

Spune că harta cu parcările supraterane ale Clujului a făcut-o dintr-o joacă.

S-a documentat de pe site-ul primăriei Cluj-Napoca şi din articolele scrise de jurnaliştii clujeni şi a făcut aplicaţia.

Pe hartă apar parcările supraterane, cu adresă şi informaţii precum numărul de locuri, tariful pe oră, preţul unui abonament.

„E foarte utilă pentru cei care vor să vină în oraş şi nu ştiu unde sunt parking-urile supraterane“, spuen Mihai Iepure.

Chiar el s-a lovit de această problemă atât în Cluj, cât şi în străinătate.

„Le-am dat mail celor de la Primăria Cluj-Napoca în care îi rugam să pună aplicaţia pe site. Ar fi frumos şi ar ajuta lumea. Eu nu urmăresc să câştig bani prin această aplicaţie. Vreau să îi ajute pe oameni“, afirmă clujeanul.

Deocamdată, administraţia locală nu i-a dat niciun răspuns.

Harta interactivă poate fi consultată AICI.

sursa: adevarul.ro