(Last Updated On: February 4, 2015)

bcu

“A pleca sau a rămâne?” este o întrebare cheie pentru fiecare elev sau student care își planifica studiul universitar. În momentul de față peste 12.000 de studenţi din România studiază în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite și numărul celor interesați de un stagiu în străinătate este în creștere.

Pentru a sprijini studenții și elevii în procesul de informare va avea loc în 7 noiembrie 2013 la Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” (str. Clinicilor nr.2, Cluj-Napoca) International Study Day 2013. Evenimentul este organizat de principalele servicii de informare și consiliere cu privire la studiile în străinătate (DAAD, CampusFrance, EducationUSA, Fulbright Commission șiBritish Council) în parteneriat cuBiblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga”.

Publicului interesat îi sunt prezentate informaţii detaliate privind programele universitare şi post-universitare din Franţa, Germania şi Statele Unite, posibile surse de finanțare, cât şi testele standardizate necesare în procesul de admitere (IELTS, TOEFL, Cambridge, DELF, DALF, TestDaF).

Formatul evenimentului presupune informarea vizitatorilor la standurile fiecărei organizații, precum și prezentări interactive, desfășurate separat între orele 10.30-16.00.

Proiectul International Study Day, inițiat în 2012, a cuprins până în momentul de față 11 centre universitare și s-a bucurat de un real succes, înregistrând peste 2.000 de vizitatori.

sursa: ftr.ro