Universitatea Oradea are 5001 „boboci”

(Last Updated On: February 4, 2015)

univ-oradea-2013

La deschiderea anului, rectorul Bungău a anunţat 5001 de studenţi în anul I, dar mai puţine cadre universitare.

Locurile din Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea s-au umplut luni cu studenţi boboci, cadre universitare şi invitaţi precum preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa, primarul Ilie Bolojan, parlamentarii Sonia Drăghici şi Ioan Sorin Roman, rectorul Ioan Dziţac al Universităţii Agora sau managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop.

Rectorul Constantin Bungău i-a salutat cu un discurs încurajator pe cei 5.001 de studenţi din anul I (3.391 la studii de licenţă şi 1.610 la masterat) precizând că numărul e aproape identic cu cel de anul trecut.

Pe de altă parte, rectorul a subliniat reducerea a 229 de posturi la Universitate faţă de anul trecut, din care 33 de posturi de titulari.

„Optimizarea resurselor umane va continua pe linia academică şi pe cea auxiliară. Ştiu că depuneţi un efort mai mare fiindcă normele didactice au fost încărcate spre maxim. Efortul e necesar pentru a îndeplini indicatorii financiari şi de calitate academică pentru a plasa Universitatea în rândul celor cu calificativ grad de încredere ridicat”, a mai spus Bungău mulţumindu-le colegilor universitari pentru eforturi şi dorindu-le „studenţi cu care să ne mândrim”.

sursa: bihon.ro