(Last Updated On: February 5, 2015)

pod-sighetul-2013

Autorităţile judeţene spun că, în cel mai scurt timp, Maramureşul va avea un nou punct de trecere a Frontierei la Sighetu Marmaţiei şi un pod nou.

“Împreună cu domnul prefect avem un proiect care pentru Maramureş va reprezenta de asemnea oportunitatea de a avea schimburi comerciale importante şi mă refer la podul peste Tisa la Sighetu Marmaţiei, despre care vorbim de ceva vreme. În momentul de faţă, acest proiect a făcut câţiva paşi înainte. Am avut discuţii cu ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi o întâlnire cu ministrul de externe, Titus Corlăţeanu. Proiectul are deja avize de la trei ministere şi trebuie obţinute avize de la alte două”, a declarat Gabriel Valer Zetea, preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

În cadrul acestui proiect, lucrurile înaintează cu repeziciune. Astfel, pentru săptămâna viitoare este programată o şedinţă tehnică tocmai la Sighet, şedinţă la care vor participa şi reprezentanţi ai guvernului. “Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, va participa la Sighetu Marmaţiei la o şedinţă tehnică împreună cu ingineri de specialitate din cadrul CNADNR. Aceştia vor trebui să-şi expună punctul de vedere legat de proiectul de fezabilitate pe care Consiliul Judeţean Maramureş îl are deja realizat şi să identifice o sursă de finanţare”, a mai adăugat Gabriel Valer Zetea.

Potrivit studiului de fezabilitate realizat, costul podului se ridică la 11 milioane de euro, iar bani ar putea veni fie dintr-un parteneriat public-privat, fie de la guvern, fie din fondurile de cooperare transfrontaliere.

sursa: glasul.ro