Fenechiu: Aeroportul din Oradea ar putea fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene

(Last Updated On: February 4, 2015)

aeroport-oradea-2013

Relu Fenechiu a spus, joi, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit studiului firmei Jaspers, consultantul Comisiei Europene, trei aeroporturi din ţară, Iaşi, Oradea şi Craiova, ar putea beneficia de finanţare europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Aeroportul din Iaşi este primul care va fi finanţat. În această perioadă se realizează un studiu de oportunitate pentru a se vedea care este modelul optim, existând trei sau patru variante de finanţare. Intenţionăm să obţinem din fonduri europene între 70 şi 80 de milioane de euro pentru dezvoltarea întregului aeroport Iaşi, nu doar pentru prelungirea pistei”, a afirmat Relu Fenechiu.

El a spus că decizia va fi luată peste câteva săptămâni, dar că este sigur, în proporţie de 90 la sută, că aeroportul ieşean va fi modernizat din bani europeni.

Fenechiu a afirmat că, în cazul obţinerii finanţării europene, actuala lucrare de la aeroportul din Iaşi, care prevede realizarea unei noi piste din banii Consiliului Judeţean, va fi decontată.

“Am obţinut o facilitate uriaşă din partea Comisiei Europene pentru toate programele, şi nu doar pentru POS-T, aşa încât vor putea fi decontate şi cheltuielile făcute până în acel moment de la buget pentru o lucrare prinsă ulterior pe fonduri europene. Vom încerca să decontăm toată lucrarea actuală de la aeroportul Iaşi pe fonduri europene. Acei bani vor fi returnaţi Consiliului Judeţean Iaşi, iar instituţia poate face alte investiţii”, a precizat Relu Fenechiu.

sursa: bihoreanul.gandul.info