Cluj: Prețul apartamentelor a început iar să crească. Mai mari ca la București. Ce spun analiştii imobiliari

Updated on februarie 6, 2018 Cele mai scumpe apartamente din ţară se vând la Cluj, iar anul a început cu o nouă creștere a prețurilor. Potrivit specialiștilor, scumpirea este în general artificială şi proprietarii vor cu până la 25% mai mult decât ar valora locuinţele. Aceștia profită de faptul că oraşul s-a dezvoltat în ultimii ani şi atrage tot mai mulţi oameni.

Dacă în urmă cu 3-4 ani, un apartament cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi costa undeva la 50 de mii de euro, astăzi, spun specialiştii în imobiliare, aceeaşi locuinţă s-a scumpit chiar şi cu 30%.

Cluj: Prețul apartamentelor a început iar să crească. Mai mari ca la București. Ce spun analiştii imobiliari 1

În zona centrală, metru pătrat se vinde cu peste 1700 de euro, cu 300 mai mult decât anul trecut. Situaţia este aceeaşi şi cartierele Gheorgheni, Zorilor şi Mărăşti, unde metru pătrat a ajuns la 1300 de euro, informează stirileprotv.ro

Analiştii imobiliari sunt de părere că această creştere este adesea artificială.

RAMONA CUC, DIRECTOR AGENŢIE IMOBILIARĂ:
“Oamenii încearcă subiectiv să îşi raporteze preţul pe care ei îl cer, simplu, ce au văzut prin vecini, ce au mai auzit. Dacă ne uităm pe parcursul unei jumătăţi de an cu cât a intrat la listare un imobil şi cu cât s-a vândut de multe ori vedem diferenţe de 20-25% fără probleme.”

LUCIANA FANEA, ECONOMIST: “Sunt aproximativ 5000 de studenţi în fiecare an care termina la Universităţile din Cluj care vor să rămână în Cluj-Napoca, astfel că presiunea de a-şi achiziţiona o proprietate e foarte mare.”

La Cluj sunt şi cele mai mari chirii din ţară. Un apartament cu două camere, de pildă, se închiriază în medie cu 360 de euro pe lună, în creştere cu 50 de euro faţă de 2016.

error: Content is protected !!