Cluj: Votezi? „Muzeul de ceară al Transilvaniei”… „Clujul poate fi primul oraș din România care ar putea inaugura un astfel de muzeu”

Updated on august 15, 2017 Marius Oprea propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, „Muzeul de ceară al Transilvaniei”. Proiectul este estimat la 150,000 de euro.

Marius Oprea: Muzeul de ceară constă într-o colecție de figuri de ceară ce reprezintă oameni faimoși din istorie sau personalități moderne în cadre realistice, purtând haine adevărate.
Cluj: Votezi? „Muzeul de ceară al Transilvaniei”... „Clujul poate fi primul oraș din România care ar putea inaugura un astfel de muzeu” 1

Figurinele de ceară sunt la scara de 1/1 și pot fii folosite pe post de detalii de fundal. În toate marile orașe ale lumii găsim muzee cu personaje locale, naționale sau internaționale.

Clujul poate fi primul oraș din România care ar putea inaugura un astfel de muzeu. Personaje care ar putea să facă parte din acest muzeu ar fi: Contele Dracula, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Emil Racoviță, Ana Aslan, Henri Coandă, Nicolae Ceaușescu, Matia Corvin sau alte personaje cu impact fie din istorie fie din prezent.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Legendele din Transilvania au în centrul lor personaje mitologice, cel mai important fiind vestitul Dracula, iar o poză cu acesta nu poate fi realizată decât într-un cadru adecvat respectiv în Inima Transilvaniei. Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj-Napoca este Gradina botanică, iar profilul vizitatorilor se suprapune cu cel al unui muzeu de ceară.

Primăria Cluj: TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
1. Clădirea fostului muzeu de Speologie (cea mai veche clădire din Cluj-Napoca, fosta închisoare) sau
2. Turnul Pompierilor sau
3. O pivniță mare din zona centrală sau
4. Turnul Croitorilor

error: Content is protected !!