Cluj: „Dacă gălăgia Untoldului îți perturbă tihna … Dacă ești fiert pe jocheii de laptop și ești convins că aia nu e muzică ce fac ei, înseamnă că ești ca orice alt bătrân din veacurile trecute care era și el convins că rock-ul nu e muzică adevărată, că jazz e o prostie sau că rap-ul e vulgar”

Updated on august 2, 2017 Un oraș liniștit nu poate supraviețui decât cu turism. Să luăm exemplul Brașovului: nu se organizează spectacole, este o liniște perfectă pentru cine dorește să se relaxeze. Și se duc mulți, cam 1 milion de turiști în fiecare an.
Poate atrage Clujul 1 milion de turiști prin liniște? Nu. S-a văzut în anii trecuți. Singura șansă a Clujului este să atragă turiști este prin muzică, festivaluri, percepute de unii ca și gălăgie.
De ce are nevoie Clujul de turiști? Fără turiști ar fi ca alte orașe liniștite din România, Suceava, Botoșani, Craiova. Liniștite dar sărace.

Pe Facebook, Tibi Codorean a scris: „Dacă gălăgia untoldului îți perturbă tihna, ai putea – de exemplu – să-ți dai locuința în chirie și să folosești banii pentru a evada timp de o săptămână la cea mai liniștită cabană de munte. Iar dacă stai la 5 minute de centru, cum stau 90% dintre clujeni, aproape că poți din chiria aia să pleci o săptămână la greci.

Cluj: „Dacă gălăgia Untoldului îți perturbă tihna ... Dacă ești fiert pe jocheii de laptop și ești convins că aia nu e muzică ce fac ei, înseamnă că ești ca orice alt bătrân din veacurile trecute care era și el convins că rock-ul nu e muzică adevărată, că jazz e o prostie sau că rap-ul e vulgar” 1

(foto: Untold)

Problem solved. Problem ocolită, mai degrabă, dar să nu ne cramponăm în detalii.

Dacă ești supărat că nu mai ai acces la serviciile publice – parcul central de exemplu – din cauza festivalului, ajunge să-ți amintești că așa funcționează democrația. Niște zeci de mii de oameni sunt de acord să se îngrădească centrul clujului, exact așa cum niște zeci de mii de oameni au votat primarul și consiliul local care decid în numele tău cam tot ce se petrece în oraș. Atât că oamenii ăștia au votat pentru muzică și distracție, nu pentru îngrădirea drepturilor minorităților.

Problem solved.

Dacă ești fiert pe jocheii de laptop și ești convins că aia nu e muzică ce fac ei, înseamnă că ești ca orice alt bătrân din veacurile trecute care era și el convins că rock-ul nu e muzică adevărată, că jazz e o prostie sau că rap-ul e vulgar.

Problem solved”.

De cealaltă parte, Nana AnavoigEmil Boc: „Domnule Primar Boc,
Nu inteleg de ce trebuie inchis Parcul Central pe perioada festivalului Untold.

Poate ar trebui sa va ganditi la toti clujenii, pentru ca nu toata populatia Clujului merge la Untold.
Eu vad aspectele pozitive ale organizarii acestui festival in orasul nostru, dar nu inteleg de ce este inchis parcul care apartine tuturor clujenilor, nu doar celor care au bilet la Untold.

Cred ca se putea gasi o alta solutie in acest caz, daca se voia”.

error: Content is protected !!