Sanatate. Top alimente de consumat când e caniculă!

Updated on iulie 19, 2017 Vremea caniculară de afară ne determină să căutăm cât mai multe surse de a ne răcori. Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor care sunt indicate pentru consum în perioada caniculară, iar aceștia atrag atenția că înghețata sau produsele ținute la frigider nu fac bine corpului. În schimb, o ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, informează csid.ro

Sanatate. Top alimente de consumat când e caniculă! 1

De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.

Deşi tentaţia este mare, produsele alimentare reci, în general îngheţata sau băuturile cu gheaţă trebuie evitate. Motivul pentru care aceste alimente nu trebuie consumate pe timp de vară este legat de reacţia pe care corpul o are la produsele reci.

Mai exact, în contact cu diverse organe aceste alimente pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.

error: Content is protected !!