National. Statul român, obligat să-i plătească despăgubiri unui şofer care a lovit un câine pe autostradă. Vezi ce sumă:

Updated on iulie 21, 2017 Marius Pop (32 de ani) din Timișoara a primit daune materiale din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după ce a lovit un câine pe autostrada Arad-Timișoara. Evenimentul a avut loc în august 2014, iar decizia a venit abia acum. Timișoreanul a dat statul în judecată, a pierdut în primă fază la Judecătoria Timișoara, dar a câștigat la apel.

Marius Pop (32 de ani) se întorcea din concediu împreună cu soţia şi copilul de un an. Marius circula pe autostrada Arad – Timişoara şi mai avea câţiva km până acasă când a lovit în plin un câine ciobănesc ajuns pe autostradă. „Aveam vreo 110 – 120 km/h.National. Statul român, obligat să-i plătească despăgubiri unui şofer care a lovit un câine pe autostradă. Vezi ce sumă: 1

Am intrat pe banda a doua, în depăşirea unui TIR, când mi-a ieşit în faţă un câine ciobănesc de talie mare, venit de pe axul drumului.

Dacă viram stânga, intram în parapet, dacă viram dreapta intram sub TIR. L-am lovit în plin, iar în momentul acela am rămas fără lumini, iar motorul s-a oprit”, povesteşte timişoreanul, pentru adevarul.ro.

Cu ocazia constatărilor de la faţa locului agentul de poliţie a verificat plasa de protecţie a autostrăzii în zona în care era maşina, în condiţiile în care incidentul a avut loc cu 200 de metri mai în spate, presupunându-se că animalul, lovit aproape de axul drumului, a intrat printr-un loc de pe partea opusă

În urma incidentului de pe autostradă, timişoreanul şi-a contactat avocatul şi a decis să acţioneze în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), cum se numea instituţia la vremea respectivă. În cadrul procesului, timişoreanul a cerut daune materiale de 14.000 de lei (valoarea avariilor la autoturism) şi daune morale de 10.000 de lei. Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Timişoara, unde cererea a fost respinsă.

Decizia a fost atacată cu apel la Tribunalul Timiş, unde a fost emisă recent sentinţa care îi dă timişoreanului câştig de cauză, obligând statul să îi plătească 14.000 de lei – reparaţiile maşinii şi 10.000 de lei daune morale.

error: Content is protected !!