Cluj: Votezi? Proiect de refacere a panoramei de la Cetățuie. „2 la 1 pentru Cetățuie”

Updated on iulie 28, 2017 Timotei Virgil Campean propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primăria Cluj, refacerea panoramei de la Cetățuie. Proiectul este estimat la 7,500 de euro.

Proiectul vizeaza un simbol al Clujului. Un loc in care candva iti duceai toti prietenii cand veneau pentru prima data in orasul tau mandru si locul in care te simteai cel mai inalt, admirand privelistea orasului. Crucea de pe cetatuie merita sa isi reimplineasca scopul, acela de a perinda sute de admiratori spre a oferi o panorama larga si fara comparatie asupra orasului comoara.

Cluj: Votezi? Proiect de refacere a panoramei de la Cetățuie. „2 la 1 pentru Cetățuie” 1

De la atingerea scopului propus prin construirea monumentului si pana astazi, in imediata apropiere a crucii s-au inaltat falnicii copaci, care mai de care mai indarjiti in planul lor de se infige in terenul abrupt. Dorim sa reprimim vederea spre splendinda panorama, respectand si acordand naturii locul cuvenit. Astfel pentru fiecare 1 copac extras, altii 2 sa fie plantati in locul lui intr-un loc cu multa nevoie de un plaman proaspat.

2 la 1 pentru Cetatuie
-Clujenii isi amintesc cu nostalgie, rasariturile privind intreg orasul sau noptile tarzii petrecute alaturi de prieteni la Monumentul Eroii Neamului si isi redoresc aceasta panorama. -Zona este foarte bogata vegetal iar eliminarea a maxim 50 de copaci nu ar afecta ci ar degaja, aerisi zona, oferind vedere libera spre cartierele Gruia, Marasti, Centru, Zorilor, Manastur si Floresti.

-Extragerea copacilor care optureaza vederea ar facilita si observarea mai buna a Monumentul Eroii Neamului din spre oras spre cetatuie.

Cluj: Votezi? Proiect de refacere a panoramei de la Cetățuie. „2 la 1 pentru Cetățuie” 2

-Plantarea unui numar dublu de copaci ar fii din nou util si benefic intregii comunitati Clujene. O posibila zona in care ar putea fi plantati este pe marginea Somesului sau alta zona considerata oportuna pentru primarie. -Costurile de amenajare prin extragere si replantare sunt minime, toate operatiunile putand fi asigurata de primarie: Defrisare si transport lemn batran, achizitionare puiet, transport si plantare puiet.

Primăria Cluj:
TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

-Noua amenajare va fi o atractie de inspiratie pentru urmatorii si nu numai: fotografi, cupluri, grupuri de turisti, pictori sau alti artisti, muzicieni, sportivi, studenti, intalniri, reuniuni, picnicuri In ultimii ani nu mai poate fi observata panorama intregului oras de pe cetatuie decat printre crengi, din cauza vegetatiei foarte dezvoltate in toata zona cetatuie inclusiv in fata acestui monument Eroii Neamului.
2 la 1 pentru Cetatuie !

Cluj: Votezi? Proiect de refacere a panoramei de la Cetățuie. „2 la 1 pentru Cetățuie” 3

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
– Reimplineste scopul de panorama al cetatuii. – Costuri reduse de implementare dar cu un efect imediat, concret si benefic pentru doua zone. – Aduce o multitudine de avantaje comunitatii conform descrierii din proiect.

Cluj: Votezi? Proiect de refacere a panoramei de la Cetățuie. „2 la 1 pentru Cetățuie” 4

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Crucea de pe Cetățuie, numită și Monumentul Eroii Neamului. Pentru a observa potentialul obiectivului dar si situatia actuala, problema in fapt, este necesara o vizitare.

error: Content is protected !!