Cluj: Minune! Compania de Drumuri renunță la bordurile din mijlocul drumurilor!

Updated on iulie 21, 2017 După ce ani buni s-a încăpățânat să construiască insule în mijlocul drumurilor naționale pentru așa-zisa ”calmare a traficului” și în pofida numărului mare de accidente grave petrecute pe acestea, CNAIR a luat o decizie radicală. Va opri realizarea insulelor, iar pentru lucrările în derulare vor fi modificate proiectele astfel încât insulele să nu mai fie făcute.

”E clar că sunt construite prost. Într-adevăr, se pare că proiectul produce disconfort participanţilor la trafic, neobişnuiţi cu aceste măsuri care veneau tocmai să atenueze şi să nu creeze probleme. Acum sunt semnalate aceste lucruri (accidente grave – n.red.). De aceea conducerea CNAIR a luat decizia să stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranţă rutieră care ne-a fost pus la dispoziţie. Pentru contractele care încă nu au început acestea vor fi sistate, pentru cele în derulare vor fi emise dispoziţii de şantier astfel încât să se corecteze aceste insule”, a spus zilele trecute Ştefan Ioniţă, citat de digi24.ro

Cluj: Minune! Compania de Drumuri renunță la bordurile din mijlocul drumurilor! 1

Dacă aceste măsuri funcționează în alte țări, în România mai degrabă dau bătaie de cap automobiliștilor din câteva motive autohtone. Insulele sunt fie nesemnalizate luminos, fie rămân fără semnalizări din cauza hoților sau după distrugerea semnalizărilor în accidente. În ultimii ani zeci de persoane și-au pierdut viața după acroșarea insulelor, în special pe drumurile naționale din vestul țării, respectiv DN 79 (Oradea-Arad), DN 13 (Brașov-Sighișoara-Tg.Mureș), DN1 (București-Brașov-Borș).

Aceste borduri au creat situații tensionate anul trecut în comuna Feleacu. Aproximativ 300 de persoane au ieșit să protesteze împotriva măsurii imbecile a fostului CNADR.

Eiau afişat bannere pe care scria „Stop afacerilor cu borduri”, iar la finalul acţiunii s-au deplasat în marş, însoţiţi de Poliţie şi Jandarmerie, spre Căminul Cultural din localitate, pentru a discuta cu autorităţile locale.

„Cluj-Oradea. Borduri, betoane și gauri, ca de autostrăzi nu avem nevoie!” a fost un titlu al unui video postat anul trecut.

error: Content is protected !!