(Video) „Cluj, se aude? Domnul primar Emil Boc, daca tot construim pe unde intoarce uliu cu frana de mana si da dauna totala la capra neagra, nu ar fi frumos sa pui si matale un telebike desta pe toata calea turzii? Chiar cu plata ,nu ne suparam”

Updated on mai 11, 2017 Până se construiește metroul sau vreo autostradă suspendată poate nu ar fi rău ca Primăria să instaleze pentru bicicliști un escalator.

Pe Facebook, Bogdan Boka Taty Tonaj a scris: „Cluj, se aude? Domnul primar Emil Boc, daca tot construim pe unde intoarce uliu cu frana de mana si da dauna totala la capra neagra, pe unde batem schmitu cu aia din satelit, da vrei sa fii si oras european velo friendly and shit, ce zici, nu ar fi frumos sa pui si matale un telebike desta pe toata calea turzii? Chiar cu plata ,nu ne suparam”.

(Video) „Cluj, se aude? Domnul primar Emil Boc, daca tot construim pe unde intoarce uliu cu frana de mana si da dauna totala la capra neagra, nu ar fi frumos sa pui si matale un telebike desta pe toata calea turzii? Chiar cu plata ,nu ne suparam” 1

Oraşul norvegian Trondheim a instalat un escalator pentru biciclişti, prezentat drept primul din lume, în 2014. Acesta a fost inventat în anii ’90 de un navetist care se săturase să ajungă la serviciu transpirat şi extenuat de efortul fizic de după urcarea unei pante, informează totb.ro.

Trampe, cum era numit sistemul, a fost îmbunătăţit recent şi rebranduit sub numele CycleCable, transportând deja peste 200.000 de biciclişti de-a lungul unei pante lungă de 150 de metri. În plus, a început să atragă şi turişti.

Cu fundul în şa şi un picior pe pedale, bicicliştii îşi plasează celălalt picior pe platforma escalatorului şi sunt împinşi la deal cu o viteză de 8 kilometri la oră.

(Video) „Cluj, se aude? Domnul primar Emil Boc, daca tot construim pe unde intoarce uliu cu frana de mana si da dauna totala la capra neagra, nu ar fi frumos sa pui si matale un telebike desta pe toata calea turzii? Chiar cu plata ,nu ne suparam” 2

Sistemul poate fi folosit de maxim 5 oameni simultan şi nu se limitează doar la biciclete – utilizatorii pot fi şoferi de scutere sau păriniţi cu cărucioare. Un metru de escalator costă 2.000-3000 de dolari.

Vezi aici Video:

Crezi că ar fi bun și la Cluj?

error: Content is protected !!