(Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor”

Updated on mai 21, 2017 Noaptea Muzeelor a adunat la Cluj Napoca peste 20.000 de oameni. 11 muzee si spatii culturale din Cluj-Napoca au fost incluse in circuitul editiei 2017 a “Noptii muzeelor”.

Elementele de istorie, cultura si programele speciale prezentate de institutiile de cultura clujene s-au dovedit atractive pentru un public extrem de divers.

(Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor” 1

10 norocosi au avut ocazia sa ramana pana spre dimineata in Muzeul de Arta si sa participe la un workshop despre arta. Plin a fost si Muzeul de Farmacie, un simbol al Clujului. Pe langa cantarele din vremurile demult apuse, oamenii au putut vedea si celebrul praf de mumie, despre care se credea in trecut ca poate prelungi viata.

“Noaptea muzeelor 2017” la Cluj-Napoca a fost un eveniment coordonat de Centrul Cultural Clujean si sprijinit de Primaria Cluj-Napoca.

(Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor” 2 (Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor” 3

Si in tara vizitatorii nu s-au clintit de la cozile interminabile pentru a ajunge la exponate, piese de teatru sau concerte. Cel mai palpitant a fost insa la Castelul Bran, unde vizita dupa apusul soarelui are un farmec aparte iar angajatii muzeului s-au ingrijit ca atmosfera sa fie intretinuta prin muzica si povesti cu vampiri.

(Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor” 4 (Foto) Cluj: Participare RECORD la „Noaptea Muzeelor” 5

“Intra cine vrea dar iese cine poate si la final vom vedea cine va ramane si cine va pleca si nu va cer decat putina rabdare pana dupa miezul noptii” a spus un ghid.

error: Content is protected !!