Cluj: Taximetriști în lacrimi. UBER este susținută de Comisa Europeană care se opune INTERZICERII!

Updated on mai 9, 2017 Lovitură pentru taximetriștii din Cluj care tot protestează împotriva UBER. În războiul dintre taximetriști și compania Uber, Comisia Europeană este în favoarea celei din urmă. Andrus Ansip, Vicepresedintele Comisiei Europene (CE), a declarat că nu este de acord cu o reglementare care sa restrictioneze servicii ca Uber sau Airbnb, si a indrumat tinerii antrepenori din Romania sa faca afaceri in sharing economy.

Intrebat ce parere are despre servicii precum Uber, oficialul european a spus ca isi exprima sustinerea pentru economia colaborativa, segment din care face parte si Uber, deoarece aduce inovatie, scrie finantare.ro

Cluj: Taximetriști în lacrimi. UBER este susținută de Comisa Europeană care se opune INTERZICERII! 1

„Economia colaborativa este un fenomen nou. Trebuie sa colectam informatii despre ce este bine, ce este rau, care sunt acuzatiile si daca avem suficiente dovezi atunci putem interveni. Nu cred ca este o solutie sa reglementezi servicii precum Uber, ci este mai important cum sa vezi cum sa protejezi consumatorul”, a declarat Ansip

„Cred ca este o oportunitate mare pentru Romania, pentru tinerii antreprenori care gasesc solutii. Nu putem opri progresul. Intrebarea este daca noi participam sau nu?”, a completat vicepresedintele Comisiei Europene.

Uber si Airbnb sunt doua exemple de afaceri bazate pe economia colaborativa – sharing economy -, in care populatia isi foloseste in comun masinile persoanle sau locuintele in schimbul unor sume de bani, prin intermediul unor aplicatii de internet.

error: Content is protected !!