Cluj: Cum a scăpat Emil Boc de o anchetă marca Cătălin Tolontan. „Brățară de fitness. Prețul este unul uluitor: 16.806 lei”

Updated on mai 23, 2017 Cătălin Tolontan a început o anchetă jurnalistică privind achiziția făcută de Primăria Cluj. Însă s-a recunoscut „învins” de o eroare de pe SEAP.

„Pe 18 mai, acum patru zile, Primăria Cluj cumpără ”Cantitate: 1 bucată” de ”brățară fitness”.
Furnizorul este societatea Dante International S.A. adică eMAG.
Prețul este unul uluitor: 16.806 lei.
Informațiile apar pe siteul SEAP, sistemul de achiziții publice.
Aproape 4.000 de euro pentru o brățară de fitness? La ce o va folosi Primăria Cluj? Și cine o va utiliza?” a scris jurnalistul pe tolo.ro.

Cluj: Cum a scăpat Emil Boc de o anchetă marca Cătălin Tolontan. „Brățară de fitness. Prețul este unul uluitor: 16.806 lei” 1

Jurnalistul și-a recunoscut înfrângerea după ce a constat că e vorba ”nu despre o brățară, ci despre 308 bucăți de brățări Fitness Xiaomi Mi Band Fitness Monitor”, după cum răspunde Primăria.

„Prețul este de 54 de lei bucata, nu de 16.806 lei o singură bucată. E o eroare în SEAP, unde se confundă lotul cu bucata” spune Tolontan.

”În perioada 10-14 iunie 2017, Primăria organizează Open Innovation Conference 2.0 și Innovation Camp 2017. Vom face pachete de protocol pentru participanți și ele vor conține și o astfel de brățară spun cei de la Primărie.

Cătălin Tolontan: „Clujul este capitala nedeclarată a IT-ului românesc. Clujul a organizat mai multe evenimente sportive importante decât Bucureștiul.

Clujul încearcă să devină un reper în aria grea a inovației, unul dintre acele cuvinte atât de des folosite încât își pierd utilitatea.

Așa că știrea nu e că cineva de la Primăria Cluj și-a tras o brățară la preț de mașină second hand, ci că, în mai puțin de o lună, sub patronajul Comisiei Europene, la Cluj se vor vântura altfel de idei decât cele în care ne scăldăm în fiecare zi”.

error: Content is protected !!