Cluj: Panouri în staţiile CTP cu sosirea autobuzelor. „E o formă de respect faţă de timpul cetăţenilor”

Updated on aprilie 18, 2017 Primăria Cluj Napoca continuă procesul de transformare a orașului într-un „smart city”. Conform primarului Emil Boc, stațiile de călători ale Companiei de Transport Publoc vor fi dotate cu panouri care vor indica minutele de așteptare până la sosirea următorului autobuz.

Primarul a cerut acest lucru conducerii CTP să instaleze aceste panouri până în vară, pentru început, pe axele principale.

Cluj: Panouri în staţiile CTP cu sosirea autobuzelor. „E o formă de respect faţă de timpul cetăţenilor" 1

„Am cerut CTP să avem până pe 30 iunie, pe principalele artere, panouri informative cu timpii de aşteptare pentru autobuze. Să fie introduse măcar pe axele principale, pentru început. Este vorba despre panouri mult mai mari decât în prezent, care vor anunţa cu exactitate când soseşte autobuzul în staţie. La Operă, de exemplu, sunt câteva staţii şi călătorii trebuie să afle, de exemplu, când vine 35 sau 46, că aceste rute mă interesează pe mine, dar şi celelalte linii”, a spus Boc, marţi, la Realitatea FM, preluat de Ziua de Cluj.

Datele vor fi introduse într-o aplicaţie de smartphone.

„Vom corela datele şi le vom cuprinde într-o aplicaţie. Autobuzele noi au GPS, aşa că e uşor. Oamenii vor şti de acasă câte minute mai au de aşteptat şi vor pleca spre staţie când vine autobuzul. Clujul trebuie să fie model de bune practici. E o altă formă de a arăta respect faţă de cetăţean”, a subliniat primarul.

error: Content is protected !!