Cluj: Ardeal contra București pe filiera PNL. Timid, Ardealul își face partid

Updated on aprilie 22, 2017 Timid, Ardealul își face partid. Dacă de facto se știe că PSD este partidul celor din Oltenia, Muntenia și Moldova, a venit și rândul celor de la PNL să-și asume faptul că nu pot „câștiga” o țară întreagă. Pentru a nu risca dispariția ca partid, 17 reprezentanți a filialelor PNL din Ardeal s-au reunit la Cluj pentru a propune un candidat la președinția partidului.

PNL este în prag de dispariție deoarece nu mai are bazin electoral. Marile orașe din România au fost preluate de PSD și USR, PNL fiind pe locul 3 în multe dintre acestea. Celor de la PNL le-a mai rămas Ardealul, unde primarii în funcție mai pot avea un cuvânt de spus.

Cluj: Ardeal contra București pe filiera PNL. Timid, Ardealul își face partid 1

Tragedia celor de la PNL Ardeal este că nu au un om din zonă pe care să-l susțină. George Scripcaru, primarul Brașovului, a fost dat afară din partid din cauza dosarelor de la DNA, același lucru s-a întâmplat și cu Aristotel Căncescu (fost președinte CJ Brașov), primarul Dorin Florea din Târgu Mureș. Primarul Clujului, Emil Boc, nu mai poate aspira la o funcție votată deoarece este perceput ca cel care a tăiat pensiile și salariile. Primarul din Oradea nu vrea să-și piardă funcția și ezită să intre în luptă. Astfel că îl vor susține pe Ludovic Orban, născut în Brașov dara care s-a „bucureștenizat” între timp, rupând mult relațiile cu orașul natal. Cei din Ardeal s-au pronunțat clar împotriva lui Cristian Bușoi, președintele PNL București.

Reprezentantii a 17 filiale PNL din zona Ardealului s-au intalnit vineri la Cluj pentru a discuta pe cine vor sustine la sefia partidului la Congresul din 17 iunie. Desi sustinut puternic de o parte dintre colegi, primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan amana luarea unei decizii in privinta propriei candidaturi, urmand ca miercuri sa isi anunte colegii, au precizat surse din partid pentru HotNews.ro. In cazul in care acesta nu va candida, filialele din Ardeal il vor sustine pe Ludovic Orban. O decizie clara luata in sedinta de vineri a fost de a nu il sustine pe Cristian Busoi, liderul PNL Bucuresti, vazut ca reprezentant al “cooperativei” din PNL, au mai spus sursele citate.

Potrivit surselor citate, decizia impotriva lui Busoi a fost aproape unanima, presedintele interimar Raluca Turcan fiind singura care nu s-a pronuntat.

Intalnirea a fost convocata la propunerea fostilor lideri Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat ca Bolojan va lua o decizie dupa o sedinta a filialei judetene de miercuri, insa apropiatii acestuia sustin ca sunt sanse mici ca acesta sa candideze, un motiv fiind acela ca nu doreste sa renunte la functia de primar.

In acest caz, spirjinul Ardealului, unde sunt filialele cu scorurile cele mai mare in alegeri si mai multi alesi locali – intre care Mircea Hava (Alba Iulia), Ilie Bolojan (Oradea), Emil Boc (Cluj), Nicolae Robu (Timisoara) – se va duce catre Ludovic Orban. A existat si discutia unei sustineri pentru o candidatura din randul filialelor cu performante in alegeri.

Orban nu a fost prezent la sedinta de la Cluj, insa a fost prezent Catalin Predoiu, celalalt candidat anuntat oficial pana acum. Surse de la intalnire au declarat ca Predoiu le-a spus colegilor ca va face parte din echipa lor si nu l-ar sustine pe Cristian Busoi, in situatia in care acesta ar candida iar el s-ar retrage.

Pe langa Cristian Busoi este vehiculat si numele Ralucai Turcan, insa aceasta a declarat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa candideze.

error: Content is protected !!