Cluj: Băiatul alpinist ucis de avalanșă va fi incinerat la crematoriul din oraș

Updated on aprilie 24, 2017 Sâmbătă, doi copii alpiniști talentați, au fost uciși de avalanșă în munții Retezat. Familia băiatului, Erik Gulacsi, au luat decizia să-l incinereze la crematoriul din Cluj. Avea 12 ani.

Trupul lui Erik Gulacsi a fost preluată astăzi de la morga Spitalului din Deva şi transportat la Crematoriul din Cluj. Decizia ca trupul lui Erik să fie incinerat a fost luată de familie, după cum confirmă apropiaţi ai familiei. Reprezentanţii Crematoriului din Cluj au declarat că identitatea clienţilor lor este confidenţială, dar au spus că nici nu infirmă, nici nu confirmă informaţia.Cluj: Băiatul alpinist ucis de avalanșă va fi incinerat la crematoriul din oraș 1

Era coleg cu Dor Geta Popescu la Clubul Montan Altitudine din Râşnov. Practica alpinismul de la vârsta de opt ani. A reuşit să escaledeze cele mai înalte vârfuri din România. Erik a reuşit să ajungă în august 2016 pe vârful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tânăr băiat din Europa care a reuşit acest lucru, informează adevarul.ro.

 

În ianuarie 2017 a stabilit un nou record european de vârstă cânbd a atins vârful Aconcagua, 6962 metri, la doar 12 ani. Era elev la Şcoala Generală nr 2 din Braşov.

La fel ca si Dor Geta Popescu, Erik Gulacsi îşi dorea mult să înceapă şi să termine două circuite extrem de dificile: Seven Summits (escaladarea celor îna înalte vârfuri de pe fiecare continent) şi Seven Volcanoes (escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent).

Dor Geta Popescu va fi înmormântată miercuri la Râşnov. Sicriul cu trupul fetei va ajunge în această seară la Râşnov şi va fi depus la capela Bisericii Sfântul Nicolae din oraş. Autorităţile locale discută dacă ziua de miercuri va fi declarată zi de doliu în oraş şi vor propune în următoare şedinţă de Consiliu Local acordarea titlului de Cetăţean de Onoare postmortem tinerei alpiniste care a pierit în avalanşa din Retezat.

Tatăl fetei, Ovidiu Popescu s-a externat astăzi la cerere din Spitalul Municipal Hunedoara pentru a fi alături de fiica sa. Sora Getei, Crina Coco Popescu a sosit în ţară din Italia şi a mers la mama ei care s-a stabilit la Cluj acum trei ani când a divorţat de Ovidiu Popescu. Cele două vor sosi în această seară la Râşnov.

error: Content is protected !!