(Video) Cluj: O barieră a rămas ridicată în timp ce au trecut două trenuri. „Dacă oamenii nu claxonau tare, mașina din față se tot ducea și era lovită de tren”

Updated on martie 15, 2017 O situație cu potențial dezastruos a avut loc pe strada Fabrici de Zahăr, acolo unde un clujean a filmat bariera la nivel de trecerea cu calea ferată care nu s-a mai lăsat în jos.

În ciuda faptului că pe acolo au trecut două trenuri de revizie, bariera a rămas sus.

(Video) Cluj: O barieră a rămas ridicată în timp ce au trecut două trenuri. „Dacă oamenii nu claxonau tare, mașina din față se tot ducea și era lovită de tren” 1

Clujeanul spune că în prima fază bariera a fost coborâtă de sistemele mecanizate după care s-a ridicat din senin.

”A trecut prima dată un tren iar bariera era coborâtă. Apoi, s-a ridicat bariera, coloana de mașini s-a pus în mișcare, și a apărut un alt tren de revizie. Apoi al doilea tren de revizie. Bariera a ieșit brusc din funcțiune, era și scoasă din uz, semnalele fiind oprite și cele luminoase și cele acustice. Dacă oamenii nu claxonau tare, mașina din față se tot ducea și era lovită de tren”, spune Răzvan, clujeanul care a filmat incidentul, pentru evz.ro

În ciuda imaginiilor, oficialii Regionalei de CFR Cluj susțin că așa ceva nu se poate întâmpla în realitate

”Este imposibil așa ceva. Sistemele de siguranță feroviară nu ar permite trecerea unui tren, indiferent de care, cu bariera deschisă. Sunt niște mecanisme care blochează automat trenul, dacă bariera nu este coborâtă. Practic trenul este oprit automat, fără intervenția mecanicului de tren”, a spus inginerul Petru Cesa, directorul Regionalei CFR Cluj.

Vezi video aici:

Ulterior directorul Cesa a revenit și spus că erau utilaje de lucru și care trebuiau să oprească. Au intrucțiuni, teoretic, să oprească ca să treacă mașinile. Erau lucrări de reparații în zonă.

error: Content is protected !!