Clujul devine treptat primul smart-city din România. Aplicațiile care fac viața mai ușoară

Updated on martie 30, 2017 Cluj Napoca se aproprie tot mai mult de titulatura de „smart city” prin aplicațiile lansate de primărie în ultima perioadă. Clujenii au la dispozițiea acum o aplicație mobilă pentru verificarea locurilor libere de parcare și alta pentru a face sesizări și reclamații către primărie.

Tot de pe telefon pot fi facute acum programari la bazele sportive publice.

stiri Cluj primul smart-city din România

Oamenii nu mai trebuie sa se deplaseze pana la registratura primariei pentru a semnala o problema, ci o anunta direct de pe telefon. In mai putin de un minut, un tanar s-a plans autoritatilor de lipsa locurilor de parcare.

“Se trece peste birocratia de a depune o plangere, de a deschide o sesizare, usureaza foarte mult contactul cu departamentele primariei”, a spus acesta pentru stirileprotv.ro

Pana acum au fost trimise peste 600 de sesizari. Toate nemultumirile ajung pe o harta interactiva, iar reclamantii pot urmari in timp real daca sesizarea lor a primit sau nu un raspuns. Daca oamenii trimit si fotografii, atunci problema lor are sanse mai mari sa fie rezolvata mai repede.

Soferii beneficiaza si ei de aplicatia “Cluj Parking”. Nu mai cauta astfel zeci de minute parcari unde sa isi lase masinile. Daca intra pe aplicatie pot afla in timp real locurile libere din parkingurile din oras.

Firmele mari de IT din oras au realizat aplicatiile si le-au oferit gratuit autoritatilor.
Ddirector executiv Cluj IT Cluster:”Urgenta implementarii unor solutii care sa ne usureze viata tuturor a facut ca primaria sa apeleze la aceasta metoda.”

Duţă Ovidiu Ionel: Voiam să descarc o singură aplicație legată de Cluj. Dar dacă multe sunt utile, de ce să mă abțin doar la una.
Clujul devine treptat primul smart-city din România. Aplicațiile care fac viața mai ușoară 1

Vezi video aici:

Specialistii au creat insa mult mai multe lucruri utile inclusiv pentru turisti. De pe telefon, acestia pot afla ce merita sa viziteze, unde sunt barurile si restaurantele interesante, campusurile universitare sau spitalele.

error: Content is protected !!