Apel către clujeni. 900 de câini și pisici au nevoie de o altă casă. Altfel vor fi eutanasiați!

Updated on aprilie 19, 2017 Radu Țermure, românul care se ocupă de salvarea și întreținerea câinilor și a pisicilor de pe străzile din Cluj Napoca, are nevoie de ajutor pentru susținerea adăpostului, dar și pentru construirea unui nou refugiu.

Cei peste 900 de câini pe care îi îngrijește trebuie să se mute în altă locație deoarece proprietarii fermei in care azi functioneaza refugiul au decis sa dea o noua destinatie cladirilor vechi de zeci de ani, degradate, cu acoperisuri distruse, si fara niciun fel de utilitati (apa, curent electric, canalizare, gaz).

stiri cluj caini pisici adapost

Resursele financiare ale lui Radu Țermure, care a susținut din proprii bani acest adăpost, au ajuns la limită, iar clujenii sunt invitați și ei să ofere o mână de ajutor.

„Adăpostul (refugiul) de câini al Domnului Radu Țermure găzduiește peste 950 de câini (și de pisici) salvați de pe stradă, din ghene de gunoi… Animale aduse de foștii stăpâni care s-au descotorosit de patrupede fiindcă: ”s-au făcut prea mari”, ”au îmbătrânit”, ”se mută și nu îi pot lua cu ei”, ”au fost un cadou nedorit”… Pui de cățel salvați din saci înnodați și aruncați în râpe…

Apel către clujeni. 900 de câini și pisici au nevoie de o altă casă. Altfel vor fi eutanasiați! 1

De peste un deceniu, acest om și-a mâncat averea (închirierea terenului pe care este situat adăpostul, lunar: hrană și apă -adusă cu cisterna, fiindcă nu există apă curentă în zona în care se află adăpostul- sute de sterilizări, mii de vaccinuri și de tratamente pentru animalele bolnave sau pentru puii care trebuiau vaccinați, sute de cuști, boluri pentru mâncare etc.)- donațiile fiind foarte rare și insuficiente- timpul și sănătatea (există foarte puțini voluntari, vorbim aici despre zile la rând în care domnul Radu a fost nevoit să se ocupe singur, SINGUR de sutele de animale)!

Acum, din cauza lipsei de fonduri și de oameni care să ajute la distribuirea hranei și a apei, ce să mai vorbim de curățatul cuștilor.., mâncarea și apa sunt pe sfârșite, puterile fizice ale domnului Radu au cam ajuns la limită și ele, iar spațiul va trebui evacuat în mai puțin de 40 de zile!

Apel către clujeni. 900 de câini și pisici au nevoie de o altă casă. Altfel vor fi eutanasiați! 2
(unul dintre voluntari care de ziua ei a cerut familiei mâncare pentru adăpost)

Dragi iubitori de animale… Dacă nu facem ceva vom asista la eutanasierea a aproape 1000 de câini! Vă rog din suflet donați, distribuiți, iar cei care sunteți din județul Cluj veniți să ajutați ! Având mai mult timp și mai puține probleme cu banii vom putea găsi o nouă locație pentru aceste suflete!”, este apelul făcut de  Iris Kiss, voluntar la adăpost.

Vezi video aici:

Cei care doresc pot dona și aici: https://www.gofundme.com/radu-and-950-strays

Pentru construirea noului adăpost este nevoie de un teren cu o suprafata de minim 5 ha, care costa intre 15.000-20.000 euro (la o distanta de 25-50 km de Cluj-Napoca) sau aprox. 100.000 euro in apropierea orasului Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!