Cluj: Un bătrân Salcâm Japonez și alți arbori seculari din Transilvania secolului XIX au fost tăiați

Updated on februarie 18, 2017 Prima Grădină Botanică din Cluj Napoca a fost pusă la pământ pentru a face loc unui hotel. Oameni care locuiesc în zonă au depus la prefectură un memoriu pentru a încerca să salveze ce se mai poate din această comoară a orașului.

Pe Facebook, Gabriel Horia Nasra a transmis si el un mesaj vizavi de această situație.

Cluj: Un bătrân Salcâm Japonez și alți arbori seculari din Transilvania secolului XIX au fost tăiați 1

„Un bătrân #SalcâmJaponez și alți arbori seculari din Transilvania secolului XIX au fost tăiați, însă spiritul civic al clujenilor nu doarme!

Este foarte important ca edilul Emil Boc și reprezentanții primăriei Cluj-Napoca să răspundă concret la scrisoarea clujenilor dintr-un imobil istoric (strada Mihail Kogalniceanu), care au cerut instituţiilor locale să oprească tăierile de arbori seculari din zonă și să rezolve problema.

SCRISOAREA locatarilor: Există o AC nr. 1218 din 05.10.1015 emisă de Primăria Cluj pentru construirea unui hotel 2S-P-2E-2ER la acestă adresă, pentru care există o acţiune de anulare în instanţă la Tribunalul Cluj nr. 940/117/2017.

Ne-am informat în legătură cu avizele de tăiere de arbori consultând serviciul Spaţii verzi al Primăriei Cluj-Napoca, dar acest serviciu ne-a confirmat faptul că ei nu au dat nici un aviz de tăiere la această adresă şi ne-au confirmat şi faptul că această grădina este un fel de monument natural al Clujului (neoficial) şi de asemenea ştiau de existenţa unui proiect al USAMV Cluj de transformare a grădinii într-o Grădină Botanică Publică. Se pare că la dosar există o expertiză pentru aceşti arbori din care ar reieşi că aceştia sunt bătrâni şi putrezi.

Investigând avizele care au fost primite pentru această autorizare de construire emisă de Primăria Cluj-Napoca, cu ajutorul avocatului care ne reprezinta, am realizat că proprietarii imobilului de pe str. Avram Iancu nr. 23-25, s-au prevalat de un aviz de mediu primit pentru imobilul de la nr. 25 după care au alipit terenurile de pe str. Avram Iancu nr. 19-25, şi s-au folosit de acel aviz pentru obţinerea AC emisă de primărie”

error: Content is protected !!