(Video) Cluj: Slănina cu ceapă, vedetă la târgul delicateselor

Updated on februarie 20, 2017 Expo Transilvania a găzduit în acest weekend un festival deosebit: SlanăFest. Preparatele din carne de porc, afumate, maturate sau fierte, au făcut deliciul publicului, dar mai ales al juriului care a trebuit să aleagă cea mai bună slănină din Transilvania.

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

Unii dintre jurați, aflați pentru prima dată în fața produselor românești tradiționale, au rămas impresionați de gustul și calitatea slăninei și cârnaților. Pentru ei, astfel de produse făcute în casele gospodarilor, reprezintă delicatese pe cale de dispariție, informează digi24.ro

Mario Savona, membru al juriului titrat: „Sunt toate produse naturale, în cea mai mare parte ele provin din bucătării mici, au calitatea de a fi gustate în restaurante de primă clasă.”

Vezi video aici:

Marele câştigător este din Bogata de Mureş. Omul a participat cu patru sortimente de slană şi de patru ani ia premiul cel mare.

error: Content is protected !!