Cluj Napoca ar putea avea un AquaPark la câțiva kilometrii de oraș. Vezi unde va fi acesta construit

Updated on februarie 15, 2017 Cluj Napoca nu are nici un Aquapark în apropiere, deși orașul este al doilea cel mai mare după capitală. Aquapark-ul din Oradea, construit de primărie cu fonduri europene este cel mai apropiat de Cluj în acest moment.

Acest lucru s-ar putea schimba în curând însă. Consiliul local Florești au votat astăzi favorabil începerea demersurilor primăriei pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie de servicii pentru obiectivul “Centrul cultural, baza sportivă și de agrement în comuna Florești, jud. Cluj”, anunță clujazi.ro

Cluj Napoca ar putea avea un AquaPark la câțiva kilometrii de oraș. Vezi unde va fi acesta construit 1

“Ideea de dezvoltare a zonei a fost în dezbatere publică 3 luni de zile și s-a ținut cont în mod deosebit de cerințele locuitorilor din zonă și perspectiva de dezvoltare a acelei zone.

E un proiect care a rezultat în urma unei intense și asidue activități de 8 ani de zile, în care m-am chinuit să aduc acel teren din proprietatea statului român și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în proprietatea Floreștiului.”

Edilul a mai precizat că pentru realizarea acestei investiții de interes public se va acționa oarecum în 2 părți principale. “Partea dinspre str. Tăuțiului, destinată unui centru cultural și investițiile aferente, zonă de agrement și de refacere, iar pe partea de sud vor fi spații și terenuri sportive, o sală polivalentă și dacă toate lucrurile merg bine, și un aqualand”, a spus primarul Horia Șulea, conform sursei citat.

Baza sportivă va cuprinde trei zone, în care vor fi construite spațiu de agrement, terenuri sportive, sală polivalentă, aquapark etc.

Subzona 1 va cuprinde CENTRUL CULTURAL

– SALĂ SPECTACOLE POLIVALENTĂ (S+P+2E, 800 de locuri) ce include CINEMATOGRAF, SALĂ DE CONFERINȚE, DE TEATRU DRAMATIC, DE TEATRU MUZICAL, SALĂ CONCERTE
– ALEI PIETONALE
– PARCAJE
– GARAJ SUBTERAN
– PARC
– AGORA / SPAȚIU PUBLIC
– MINIHOTEL
– RESTAURANT
– SPAȚII COMERCIALE
– PAVILION CAFETARIA
– TERASE
– SUPRAFEȚE GAZONATE

Subzona 2 va cuprinde

SALA POLIVALENTĂ (D+P+E, 1000 de locuri)
GARAJ SUBTERAN
AQUA PARK
PATINOAR
CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ
BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT
PISTĂ DE ROLE
AMFITEATRU ÎN AER LIBER
2 TERENURI DE BADMINTON
SPAȚII DE JOACĂ PENTRU COPII
SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI DE GYM, FITNESS, BOULDERING ȘI PARKOUR
SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI PENTRU SENIORI
PISTE DE AGREMENT
ALEI DE PROMENADĂ
SPAȚII VERZI

Subzona 3 cu acces pietonal subteran și auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde

– PARCARE
– PARC DE AVENTURĂ (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee ușoare, trasee medii, trasee de forță și tehnică)
– PARC DE PAINTBALL (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1500 mp cu obstacole naturale și artificiale, zonă extinsă și îngrădită până la liziera pădurii)

error: Content is protected !!