Primarul Clujului către București: „Nu omorâţi cloşca cu pui de aur a României!”

Updated on ianuarie 17, 2017 Primarul Emil Boc a făcut un apel direct către noul guvern al României în care le cere să nu ignore orașul cînd vine vorba de investiții de interes național.

Primarul a subliniat faptul că deși orașul este al cincilea contribuitor la buget, este și al 36-lea atunci când vine vorba de bani de la guvern.

Primarul Clujului către București: „Nu omorâţi cloşca cu pui de aur a României!" 1

„Un guvern înţelept nu vrea să omoare cloşca cu puii de aur. Clujul are o contribuţie esenţială la bugetul naţional. Dacă Clujul va fi blocat prin aceste obiective care ţin de Bucureşti, de competenţa guvernului, înseamnă că şi guvernul îşi va tăia o cracă de sub picioare.

Suntem al cincilea contributor, cel mult, şi pe locul al 36-lea ca bani care se întorc de la guvern. Suntem un contributor net la bugetul public naţional. Ori Cluj – Floreşti este cea mai aglomerată rută de transport şi de trafic din România, peste Bucureşti – Otopeni.

Ori trebuie să se înţeleagă că nu poţi să sufoci un oraş care produce, o cloşcă cu pui de aur, cum i-am spus metaforic: un guverm trebuie să ţină cont de acest lucru”, a spus Boc, la Realitatea FM Cluj.

Unul dintre marile proiecte ale orașului, la care face referire și primarul Emil Boc, este centura de sud care va decongestiona traficlul din Florești. Noua şosea, care va avea, într-un final, 38 de kilometri, a fost inclusă în MasterPlanul național.

Punctul de plecare al centurii este nodul A3 de la Gilau, continua paralel cu DN1 prin Floresti si iese la sensul giratoriu de la Cora, traverseaza DN1 printr-un pod urmand traseul Bucium – Faget – Selgros; intersecteaza astfel drumul spre Turda si ajunge la nodul de la Dezmir al centurii Valcele-Apahida.

Primaria Cluj-Napoca va realiza bretelele de legatura ale acestei centuri metropolitane cu orasul prin Manastur, Zorilor si Gheorgheni.

error: Content is protected !!