IKEA caută teren la Cluj. Între timp construiește al doilea magazin din România cu un concept diferit față de primul

Updated on ianuarie 16, 2017 Ziarul Financiar anunță că IKEA a obtinut zilele acestea aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de la Primaria Capitalei pentru al doilea magazin.
Până la deschiderea noului magazin, IKEA este în căutare de terenuri pentru noi unităţi în Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca.

“Romania este tara cu cel mai mare potential de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei si facem noi pasi in procesul de expansiune in toata tara, nu numai in Bucuresti. Planuim sa atingem un numar total de 9 magazine – cel mai mare numar de magazine din tarile din regiunea de sud-est – cu o investitie totala de peste 500 de milioane de euro.

IKEA caută teren la Cluj. Între timp construiește al doilea magazin din România cu un concept diferit față de primul 1

Oamenii sunt foarte importanti pentru noi si cea mai frumoasa parte este faptul ca vom crea 3.000 de locuri de munca in Romania”, a declarat directorul Ikea pentru Europa de Sud-Est, Stefan Vanoverbeke, potrivit ziare.com.

Al doilea magazin care se construiește, cu o suprafaţă de circa 37.000 de metri pătraţi, este mai mare decât cel din zona Băneasa, care are o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi, conform celor mai recente date, informează zf.ro.

“(…) noul concept este diferit de cel pus în circulatie de spaţiul de la Băneasa, în ideea în care va fi mai mare, va cuprinde o gamă mai diversificată de produse şi va antrena un spaţiu de lucru pentru 500 de muncitori.

Parcela a fost obţinută de pe urma comasării a 37 de loturi, acţiunea în care a fost implicată şi Primaria Sectorului 3 si se află pe o veche zonă industrială, dezafectată”, se arată într-un document al Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a PMB.

error: Content is protected !!