Cluj: PROTEST pentru interzicerea spectacolelor de circ

Updated on ianuarie 21, 2017 Un protest împotriva folosirii animalelor în circuri a avut loc ieri seară în Cluj Napoca unde câteva zeci de tineri au ieșit în stradă.

Aceștia s-au adunat în centru cu pancarte pe care au postat fotografii cu animale torturate și cu lumânări în mâini. Ei au cerut ca animalele să nu mai fie exploatate în acest fel și au enumerat câteva dintre practicile de dresare folosite în circuri, transmite agerpres.ro

Cluj: PROTEST pentru interzicerea spectacolelor de circ 1

‘Scopul acestei manifestări este de a atrage atenția asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate, animalele sălbatice în circuri dar și cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea și torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze’, a spus Lorena Cozneac, care este de profesie psihoterapeut și organizator al evenimentului.

Tinerii au demarat și o campanie de strângere de semnături pe care vor să o folosească pentru a determina autoritățile locale să nu mai permită organizarea de spectacole de circ în municipiul Cluj-Napoca.

Cluj: PROTEST pentru interzicerea spectacolelor de circ 2

‘Invităm oamenii din Cluj-Napoca, de diferite vârste și profesii, să participe la eveniment, și să semneze la fața locului un model de scrisoare prin care să cerem primarului din Cluj să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului Cluj’, a spus Lorena Cozneac.

Evenimentul a fost organizat și ca urmare a incendiului survenit la Circul Globus din capitală, în care au murit, în urmă cu câteva zile, 11 animale.

 

error: Content is protected !!