Cluj: Burse de 2.100 de euro pe lună pentru studenţi de la universităţi tehnice

Updated on ianuarie 13, 2017 În acest an universitar producătorul de țevi Tenaris din Zalău a acordat 40 de burse pentru tinerii care studiază la facultăţi cu profil tehnic, iar jumătate dintre aceștia sunt studenți la Cluj Napoca.

Studenții au fost selectați pentru bursa de 2.100 de euro pe baza rezultatelor înregistrate în anul universitar precetent, informează zf.ro

Cluj: Burse de 2.100 de euro pe lună pentru studenţi de la universităţi tehnice 1

Bursele sunt oferite la nivel naţional, iar jumătate din ele au fost câştigate anul acesta de studenţii din Cluj-Napoca de la Univer­sitatea Tehnică. De asemenea, 8 dintre câştigători au beneficiat de bursă şi anul trecut.

Celelalte 20 de burse au fost acordate sudenţilor din Bucureşti de la Uni­ver­sitatea Politehnică, sudenţilor din Iaşi de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi şi celor din Ploieşti şi Cluj de la Universitatea de Petrol şi Gaze şi Universitatea Babeş-Bolyai.

Programul Roberto Rocca Educational este o iniţiativă desfăşurată la nivel global de compania Tenaris, prin care susţine studiul ingineriei în 80 de universităţi din 11 ţări. Tenaris este o companie din Luxemburg care produce şi furnizeză ţevi din oţel. Veniturile companiei au ajuns în 2014 la aproape 10 mld. euro.

În România, TenarisSilcotub a iniţiat acest program în anul 2006, iar până în prezent s-au acordat 430 de burse. Business-ul TenarisSilcotub a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 3,5 mil. euro.

error: Content is protected !!