Cluj: Taximetriștii au reclamat UBER la Tribunal, să interzică serviciul. Vezi ce despăgubire cer:

Updated on noiembrie 4, 2016 Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania anunță printr-un comunicat de presă că vor să interzică UBER. În acest sens au despus la Tribunal o acțiune civilă.

Asociația Taximetristilor Cluj a postat pe Facebook: „Avand in vedere numarul mare de masini care opereaza deja pe teritoriul orasului Cluj-Napoca ( aproximativ 100 de masini) sub denumirea de operator de transport UBER, Asociatia Taximetristilor Cluj-Napoca a fost nevoita sa ia masurile juridice, legale care se impun in vederea respectarii legislatiei transportului de persoane in regim de taxi de catre toata lumea.

14937084_334847540216123_1049167497_n

Potrivit legislatiei din Romania este interzis transportul public de persoane, contra cost, cu un autoturism care nu detine autorizatie de taxi valabila sau copie conforma valabila – in acest sens sunt prevederile art. 58 din Legea 38/2003

Este anormal/ilegal ca persoanele care efectueaza transport de persoane in regim de taxi sub denumirea UBER sa nu respecte legislatia din Romania, si sa functioneze fara autorizatie de transport, fara certificat valabil eliberat de Primaria Cluj-Napoca, fara a avea asigurare valabila pentru persoanele care le transporta si bagaje si multe alte acte necesare pentru a efectua in mod legal serviciul de taximetrie pe teritoriul Romaniei.

Motiv pentru care si autoritatile publice, respectiv Serviciul Rutier din cadrul Politiei Municipiului Cluj-Napoca a procedat la sanctionarea a 4 dintre persoanele care efectueaza transport de persoane, contra cost, sub denumirea de UBER, insa cu toate acestea ei functioneaza linistiti pe teritoriul Romaniei fara a detine nici un fel de acte sau de autorizatie in domeniu.

Prin urmare am inceput demersurile legale in vedera interzicerii utilizarii pe teritoriul Romaniei a serviciul de transport persoane, contra cost – UBER, pana nu respecta dispozitiile legale in domeniu, ca si ceilalti operatori de transport persoane in regim de taxi.

In acest sens am angajat societatea de avocatura Campan&Timonea pentru a deschide actiune de concurenta neloiala impotriva campaniei Uber, inregistrata pe rolul Tribunalului Cluj, precum si sesizare la Consiliul Concurentei.

Speram ca prin efectuarea acestui demers juridic – toata lumea – care desfasoara transport public de persoane – in regim de taxi, de pe teritoriul Romaniei, inclusiv UBER sa respecte prevederile legale in domeniu, intrucat NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”.

14955901_1777383319200708_4477415826435659991_n

Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania
Vicepreşedinte
Ioan Pugna

error: Content is protected !!