Cluj: Terapia prin gătit organizată de un fost concurent Masterchef

Updated on octombrie 24, 2016 Terapia prin gatit ajuta copiii traumatizati si izolati sa invete sa comunice si sa se deschida fata de altii.Paul Siserman, fost concurent Masterchef a adus acest tip de terapie la Academia de gatit din Cluj si vrea ca cel putin 10 copii din centrele de plasament sa urmeze programul.

In cadrul acestei terapi, cei mici vor invata sa prepare mancaruri care nu implica folosirea cutitelor, informeaza stirileprotv.ro

14813660_1695952990720275_821004137_n

Bucatarii care vor preda la aceste cursuri vor fi asistati de un psiholog si de un sociolog. Astfel, cei mici vor fi incurajati sa comunice si sa imparta, pentru ca incet incet sa isi depaseasca temerile si sa redevina sociabili.

Florin Trisca, bucatar: “Reactioneaza foarte bine la ceea ce le aratam. Pentru ca inseamna coordonare, rabdare, comunicare si ajutor si echipa, iar asta vrem noi sa facem, sa reusim sa cream un mediu propice pentru ca ei sa se dezvolte altfel decat au facut-o pana acum.”

Vezi video aici:

Paul Siserman: “Vor face incepand de la prajiturele, sushi, blaturi de pizza.”

Terapia educationala prin gatit a dat deja rezultate bune in Occident, unde a fost implementata in mari spitale si clinici. Franta si Belgia o aplica insa doar pentru adulti. Metoda este folosita pentru tratarea anxietatii, depresiei sau in cazul celor care au sindrom ADHD.

error: Content is protected !!