Cluj: Vezi care a fost cea mai scumpă casă și cel mai scump teren tranzacționat în 2015

Updated on septembrie 26, 2016 Tranzacțiile imobiliare înregistrate în anul 2015 s-au ridicat la suma de 56 de milioane euro, iar din aceasta 15,5 milioane de euro au reprezentat doar zece tranzacţii realizate de către persoanele juridice din municipiul Cluj-Napoca.

Cea mai scumpă casă tranzactionată este localizată în cartierul Andrei Mureșanu, tranzacția fiind încheiată la puțin peste 1,2 milioane euro.

Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Intre Lacuri la puțin peste 600 mii euro.

Mănăștur a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții (1.194 tranzactii), precum și cartierul cu cele mai valoroase tranzacții (~49,9 milioane euro).

Cele mai mari tranzacții au fost realizate de persoane juridice și includ o clădire tip office și un supermarket.

Top 10 cele mai valoroase tranzacții realizate de către persoanele juridice însumează peste 15,5 milioane de euro din cele aprox. 56 de milioane euro tranzacționate de PJ în 2015.

În luna septembrie s-au înregistrat cele mai multe tranzacții imobiliare la nivelul municipiului.

Strada Bună Ziua este atât strada cu cele mai multe tranzacții (235 tranzacții), cât și strada cu cele mai valoroase tranzacții (~13,8 milioane euro).

Cea mai mare suprafață de teren tranzacționată a fost de aproximativ 15.000 mp.

Cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-a înregistrat în luna iunie, aprox. 37,4 milioane euro.

Cel mai frecvent au fost tranzacționate parcele de teren cu suprafețe cuprinse între 500 și 1.000 mp.

Cel mai des au fost tranzacționate apartamente cu suprafețe utile cuprinse între 35 și 55 mp. Doar 25,7% din tranzacțiile cu proprietăți imobiliare sunt finanțate din credite bancare.

Achizițiile persoanelor juridice reprezintă 15,6% din valoarea tranzacțiilor.

Studiul a fost realizat de ANEVAR, coordonat de Adrian Vascu, Senior Partner al companiei de consultanță Veridio în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Ghidul analizează tranzacţiile imobiliare încheiate în Cluj-Napoca în 2015, în baza informaţiilor oficiale din contractele de vânzare-cumpărare înregistrate. Documentul conţine date privind volumul şi valoarea totală a proprietăţilor tranzacţionate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietăţi (apartamente, case, terenuri, altele), preţurile medii pe metru pătrat repartizate pe cartiere şi pe întregul municipiu.

“Suntem bucurosi ca am continuat demersul inceput cu trei ani in urma punând astazi la dispozitia celor interesati trei editii consecutive ale singurului ghid imobiliar din România care are la baza informatiile din contractele de vânzare-cumparare. Informatiile diverse continute de aceste ghiduri permit analize diverse cu rezultate foarte interesante. Vom continua acest proiect si ne dorim ca si alte localitati din România sa realizeze acelasi lucru”, a declarat Adrian Vascu, initiatorul acestui proiect si Senior Partner al companiei Veridio.

error: Content is protected !!