UNTOLD: Clujul e orașul nostru și credem în el! Susținem cu mândrie Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii!

Updated on august 22, 2016 Clujul candidează pentru titlul de Capitală Culturală europeană 2021 și a ajuns în faza finală alături de București, Timișoara și Baia Mare.

Organizatorii UNTOLD au postat pe Facebook un mesaj de susținere:
„Clujul e orașul nostru și credem în el! Susținem cu mândrie Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii!

14079685_556610831207777_3449100808803206819_n

Cluj is our #UNTOLD city and we believe in it! We proudly support Cluj-Napoca 2021 – European Culture Capital!”

Cele patru oraşe au fost selectate din cele 14 care au candidat şi au fost acceptate pentru această competiţie: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu-Mureş.

“Ce anume face un oraş să devină Capitală europeană a culturii? Este vorba despre programul viitor, nu ceea ce a făcut în trecut, nu ceea ce face acum. Este dorinţa de a schimba oraşul. Şi un anagajament solid de a învăţa despre alte culturi ale Uniunii Europene şi de a-şi împărtăşi propria cultură.

Este un angajament puternic de dialog intercultural, de politici antidiscriminare şi de includere”, a spus Steve Green, precizând că toate oraşele din România care au candidat au avut idei culturale nemaipomenite şi le-a încurajat să continue proiectul prezentat, pentru a nu îi dezamăgi pe aceia care s-au implicat în realizarea lui.

“Felicitări şi mult noroc”, le-a transmis Steve Green oraşelor care se află pe lista scurtă. Steve Green este preşedintele juriului de experţi care a evaluat candidaturile, oraşelor care se află pe lista scurtă.

error: Content is protected !!