(Video) Și totuși, unde joacă România? Pe Cluj Arena sau stadionul CFR? Vezi cum arată acum gazonul:

Updated on august 24, 2016 Confuzie la FRF înainte cu câteva zile de meciul România-Muntenegru. Ieri, la Cluj Arena a existat o inspecție din partea UEFA și până la această oră nu s-au prezentat concluziile.

Florin Prunea, membru în Comitetul Executiv al FRF a dezvăluit la o emisiune TV că partida România-Muntenegru nu se va mai disputa pe Cluj Arena din cauza suprafeței de joc, arsă după festivalul UNTOLD.

„Eu aşa ştiu, că nu se mai joacă pe Cluj Arena din cauza suprafeţei. UEFA nu se joacă! Nu permite să joci pe un asemenea teren. Din cîte cunosc, există 2-3 variante de rezervă, dar cel mai probabil se va disputa jocul pe stadionul lui CFR Cluj, pentru că deja s-au vîndut şi bilete şi e greu să muţi meciul din Cluj”, a precizat Prunea, citat de fanatik.ro.

Primul hop al debutului în calificările pentru CM 2018 pare să fi trecut: aproape sigur, partida cu Muntenegru rămâne la Cluj, spun cei de la gsp.ro. Ieri, vreme de circa patru ceasuri, o inspecție a UEFA a scanat întreaga suprafață de joc din inima Ardealului, cu aparaturi speciale, care oferă anumiți parametri tehnici de calitate și funcționalitate.

Concluzia preliminară ar fi că gazonul va corespunde la ora meciului, deși confirmarea oficială ar urma să vină abia azi din partea forului continental, în funcție de raportul întocmit de specialistul UEFA, britanicul Jonathan Smith.

Mircea Crăciun, reprezentantul firmei Eco Garden Construct, care se ocupă cu refacerea ierbii, spune că “gazonul este acum la un nivel de 50% față de cum ar trebui să arate. Sunt însă optimist în perspectiva meciului cu Muntenegru. Probabil că vom aduce suprafața de joc la 80% din cât e nevoie, iar asta înseamnă că s-ar putea să aibă anumite probleme estetice, adică mici zone degazonate.

Vezi aici starea gazonului de pe Cluj Arena. Video postat de Cluj-AM si TV Cluj-AM 2. pe Youtube.com, 23 august:

Dar din punctul de vedere al calității, gazonul va fi OK, nu vor fi probleme”.

error: Content is protected !!