Noul “U” Cluj , probleme la înființare. Juniorii pot ajunge la Dinamo şi Academia Hagi

Updated on iulie 28, 2016 Proiectul noii echipe a Universității Cluj este departe de a fi realizat. Primarul Emil Boc a declarat că nu se poate face nimic până ce actuala echipă deținută de Florian Walter nu intră în faliment. În aceste condiții echipa este pe punctul de a-și pierde și juniorii.

După ce s-a obţinut acordul celor şase universităţi clujene, subiectul trebuie propus în şedinţa Consiliului Local. Toate discuţiile ar fi însă în zadar, până ce vechea societatea nu intră în faliment.

“Va fi un proiect pe ordinea de zi, care vizează societatea. Am vorbit vineri şi cu domnul rector de la USAMV, ultima facultate care trebuia să-şi dea acordul şi, în consecinţă, pot să pun pe ordinea de zi proiectul de bază. Repet, ca soluţie de avarie, alternativă, dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva cu actuala formulă a Universităţii Cluj, nu se înscrie în campionat, intră în faliment. În sfârşit, a trecut prin toate cele şase senate universitare propunerile şi vom încerca să creăm o structură, care mai are mulţi paşi de parcurs, dar primul este acesta, să fie trecut şi de Consiliul Local şi apoi, cu toţi rectorii Universităţilor, să semnăm la notar actul de înfiinţare şi apoi în Instanţă, la Federaţie, dar numai dacă se va impune acest lucru”, a spus Emil Boc în direct la Realitatea FM, citat de liga2.ro

Administratorul judiciar a trimis o adresă către primărie, prin care specifica faptul că “nu a avizat până la acest moment înscrierea echipei în competiţiile oficiale organizate de FRF în sezonul 2016-2017”.

Până la clarificarea situaţiei, Universitatea Cluj îşi va pierde juniorii, chiar şi pe cei care au terminat pe locul 3 în Liga Elitelor din sezonul trecut.

Echipele de juniori mai au timp până la finele săptămânii să se înscrie în campionat. “Noi ne pregătim în caz că ni se va spune ceva, dacă nu, copiii pot să meargă în altă parte. Ştiu că nu sunt înscris în nicio competiţi la ora asta, că dacă nu ne înscriem pierdem locul în Liga Elitelor. Dacă până sâmbătă nu ne anunţă nimeni nimic, nici nu ştiu dacă mai are rost să fac antrenamente. Sunt vreo şapte-opt jucători pe listă la Dinamo, Academia Hagi am înţeles că vrea şi ea să-i ia”, a spus Călin Sălăgean.

error: Content is protected !!