Cluj: Vezi cum au fost înşelaţi sute de oameni din Floreşti cu apartamente

Updated on iulie 30, 2016 Sute de clujeni care și-au cumpărat apartamente în Florești în zona fermei de pui au fost păcăliți de agențiile imobiliare și de autoritățile locale. În momentul în care și-au luat un apartament în cea mai mare comună din țară clujenilor le-a fost promis faptul că ferma de pui se va închide, iar mirosul insuportabil va dispărea.

Acest lucru a fost promis la fiecare campanie electorală dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Mai mult zilele acestea, Agenţia pentru Protecţia Mediului analizează cererea de reautorizare a fermei – care are nevoie de un aviz de mediu integrat, informează adevarul.ro

În acest context, un protestul faţă de reautorizarea fermei de pui din Floreşti a fost anunţat pentru ziua de vineri între orele 12.00 şi 20.00. În jurul orei 16.00, nicio persoană nu a fost prezentă la locul anunţat, sediul Agenţiei de Protecţie a Mediului Cluj.

O pancartă pe care scria “Vrem să dispară mafia din ţară”, lăsată pe spaţiul verde din faţa agenţiei, era singurul semn al protestului. În total, la manifestare au participat, în prima parte a zilei 12 persoane, deşi pe Facebook s-au anunţat 65 de persoane. “DNA fii tare, vrem deratizare”, “Vrem sănătate, mai presus decât toate”,  ”Parcuri şi spitale, nu ferme nasoale”,  ”#coruptiaucide” sunt câteva dintre pancartele cu care au venit protestatarii.

Primăria Florești a anunțat în urmă cu câteva zile că “începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Floreşti nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obţinerea unei eventuale noi Autorizaţii Integrate de Mediu. În acest moment actualul ciclu de creştere a puilor este încheiat 90%.”

Totuși primarul a spus că “administraţia locală are puţine pârghii în acest sens, singura instituţie care poate suspenda activitatea fermei fiind Garda de Mediu, iar instituţia care eliberează Autorizaţia Integrată de Mediu fiind Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului.

Patronul fermei de pui, Nicolae Cobârzan, susţine că ferma funcţionează pe aceeaşi locaţie din anii 80, dar problema este că Primăria Floreşti a acordat autorizaţii de construire în zona de protecţie sanitară a fermei.

error: Content is protected !!