Cluj: STUDIU! Berea te întinerește! Vezi ce spune un masterand de la Facultatea de Medicină:

Updated on iulie 27, 2016 Conform unui studiu realizat de un masterand de la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, consumul de bere are un efect antioxidant asupra organismului. Consumată moderat berea nu îngrașă, ba chiar poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătranire.

Autorul studiului, in prezent doctorand la Strasbourg, arata ca berea, consumata in cantitati moderate poate stimula puterea antioxidanta a organismului si nu influenteaza greutatea corporala, profilul lipidic si nivelul transaminazelor serice. Pe romaneste nu ingrasa si nici nu afecteaza ficatul, informează stirileprotv.ro

Dr. Cornelia Zugravu, medic nutritionist: “Nu putem spune ca neutralizeaza pe veci imbratranirea, dar o poate face sa fie mai lenta“.

Ce inseamna, insa, consum moderat de bere si cand trebuie sa ne oprim? Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consum moderat inseamna 330 de ml pentru femei si 660 de ml pentru barbati. adica un pahar, respectiv doua pahare pe zi.

Aceeasi cercetare releva ca berea ar putea ajuta organismul sa se apere de boli. “S-a redus incidenta de a dezvolta cancer, diabet, Alzheimer”, spune Julien Cherfan, autorull studiului.

Studiul pilot a fost realizat in parteneriat cu Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, pe un esantion de 21 de persoane, cu varste intre 25 si 35 de ani. Voluntarii au baut bere timp de doua luni, in fiecare zi.

 

error: Content is protected !!