Clujul cheamă companiile din Marea Britanie după Brexit. “Move to Transylvania”

Updated on iunie 27, 2016 Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a produs un șoc în întreaga lume, iar acum se așteaptă efectele acestei decizii. Multor companii însă nu le-a convenit noua stare de lucruri astfel că acum caută să își mute sediile din insulă.

Cele mai populare destinații sunt Irlanda, Germania sau Franța, însă organizația Transylvania Beyond le propune o alternativă interesantă, scrie start-up.ro

Sub sloganul ”Move to Transylvania”, clujenii își propun să atragă cât mai multe companii în capitala Ardealului. Aceștia au deschis o pagină de internet inedită prin care prezintă britanicilor numeroasele avantaje de care pot beneficia în cazul unei eventuale mutări.

Printre punctele forte prezentate de campanie, se numără și atașamentul Prințului Charles față de Ardeal, relieful spectaculos al zonei și viteza foarte bună a internetului.

poza4-1

De asemenea, Transylvania Beyond se folosește de multe alte atuuri ale Clujului precum numărul foarte mare de specialiști în IT, pretențiile salariale scăzute ale acestora în comparație cu cele din UK, dar și cu calitatea ridicată a vieții și a serviciilor medicale private.

De altfel, Clujul a beneficiat de câteva articole foarte laudative în presa internațională. În TechCrunch, orașul a fost numit Silicon Valley al Transilvaniei, un termen exagerat, dar care a fost inspirat de faptul că în zonă sunt mulți dezvoltatori, companii mari, iar startup-urile devin o alternativă pentru din ce în ce mai mulți tineri.

error: Content is protected !!