(Video) Cluj: Schimbări importante în traficul din oraș. Vor fi înființate patru noi sensuri giratorii și o bandă dedicată pentru transportul în comun

Updated on iunie 27, 2016 Primarul Emil Boc a anunțat o serie de schimbări ce vor avea loc în traficul din Cluj Napoca. El a prezentat, într-un video postat pe pagina oficială de Facebook, concluziile Comisiei de sistematizare a circulației.

Astfel, în Cluj Napoca vor fi înființate patru noi sensuri giratorii, pe străzile Maramureșului cu Vrancea, Maramureșului cu Oașulu, Fabricii cu Sobarilor și Oașului cu strada Gării. Termenul de realizare a acestor noi sensuri este 1 august 2016.

În plus, în piața Ștefan cel Mare, de la strada Traian Moșoiu și până la intersecția cu strada Dorobanțiilor, va fi amenajată o bandă dedicată pentru transportul în comun pe o distanță de 300 de metri. Implementarea acestei benzi se va face după data de 15 iulie și este un proiect pilot care se dorește a fi extins.

Această bandă de circulație va fi delimitată de restul traficului prin stâlpișori și are un caracter experimental, o simulare pentru ceea ce autoritățile doresc să implementeze pe axa Mănăștur-Mărăști.

error: Content is protected !!