Prefectura Cluj vrea sa interzica organizarea de concerte in Piata Unirii. Este o idee buna?

Updated on august 28, 2015 Prefectura Cluj ia măsuri pentru a preveni degradarea bisericii Sfântul Mihail și a monumentelor din Piața Unirii. Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj şi Direcţia de Sănătătate Publică vor efectua măsurători sonometrice la următorul concert din Piaţa Unirii pentru a constata dacă vibraţiile sunetului pot afecta biserica Sfântul Mihail.

Reamintim că un incident petrecut în luna iulie a ridicat semne de întrebare legate de pericolul undelor de sunet pentru biserica Sfântul Mihail – veche de mai bine de 600 de ani: o bucată din tencuiala interioară a locaşului s-a desprins de pe zid după două seri de concerte desfăşurate în piaţă.

Publicaţia Flaneur21.com a consultat un specialist în sonorizare pentru a preciza dacă într-adevăr între muzica de la concertele respective şi căderea bucăţii de tencuială poate exista o legătură, informează adevarul.ro.

„Ceea ce a contat în opinia mea a fost apropierea scenei de biserică. Am fost în piaţă la concertele de la evenimentul respectiv, puterea nu a fost chiar atât de mare, am mai văzut puteri mari şi la Zilele Clujului”, a menţionat Călin Cămărăşan, adiministratorul companiei Live Rental care asigură producţia tehnică a festivalului Electric Castle de la Bonţida.

El a explicat în schimb că acumularea de başi, cumulată cu alţi factori, în cazul acesta apropierea scenei, poate cauza un incident de acest gen.

Cămărăşan a precizat că başii au o dinamică de răspândire neregulată, în sensul că se pot aduna într-o zonă a unei săli, în timp ce în alta zgomotul e mult mai mic.

error: Content is protected !!