Cluj: Untold Festival vs clujeni nemultumiti, scor 200.000 la 9. Vezi ce au reclamat oamenii care s-au plans de concerte

Updated on august 3, 2015

Nouă clujeni au făcut plângere pe platforma domnuleprimar.ro, nemulțumiți de desfășurarea festivalului Untold. Aceștia și-au exprimat dezacordul cu privire la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în zona centrală, motivându-și poziția prin faptul că, timp de patru zile, au fost deranjați de zgomotul produs.

Locuitorii municipiului sugerează administrației clujene ca, în viitor, să găsească alte locații pentru desfășurarea festivalului dar și a altor evenimente mari.

Zgomotul, vibrațiile i-au deranjat atât de mult pe unii clujeni, încât aceștia se plâng că nu au putut dormi în cele patru nopți. “Era mai bine dacă focurile de artificii erau la o altă oră”, spune un clujean, în timp ce altul sugerează: “Distrează-te fără să deranjezi pe alții”, informează voceatransilvaniei.ro

“Pentru cei 50000 (sau câți or participa) la mărețul festival, tot Clujul are de suferit?! În opinia mea nu există justificare. Noi locuim în cartierul Zorilor, dar cei care locuiesc în Mănăștur, Plopilor, zonele mai apropiate de stadion oare cum e?! V-aș ruga să vă motivați aprobarea autorizării acestei activități având în vedere plângerea mea”, spune Lidia Pop pe www.domnuleprimar.ro, într-o plângere din data de 31 iulie.

În aceeași zi vine nemulțumirea unui alt clujean cu privire la la transportul de noapte pe perioada festivalului:

“Nu credeți că plătim destul ca să ni se recunoască abonamentele de oraș??? De ce trebuie să stăm 1 h să așteptăm 3 trolee care vin unul după altul ( nu la 15 min) și să mai și stăm sa ne cumpărăm bilete??? Cu toate că ai abonament valid??? Să nu mai vorbim că la știri și în ziare s-a răspuns că abonamentul de oraș e valabil. Prima dezamăgire cu Untold. Oare câte mai găsim??? ”

Livia Florina Labo a făcut referire, în 31 iulie, la nivelul “insuportabil” de zgomot de pe strada Deva din Cluj-Napoca.

“… Vă solicit să luați de îndată măsuri pentru măsurarea nivelului de zgomot, așa cum v-am cerut prin cererea pe care v-am trimis-o pe email în 29.07.2015. Vă solicit de asemenea să luați măsuri pentru sancționarea celor vinovați de depășirea nivelului de zgomot admis, precum și pentru a ne asigura un mediu normal în această zonă de locuinte. Dacă și în următoarele zile ale festivalului situația va fi aceeași înseamnă că nu vom putea 4 zile la rând nici să ne desfășurăm activitățile curente în propria noastră locuință, nici să ne odihnim. Vă menționez și faptul că am sesizat atât Directia de Sănătate Publică, cât și Garda de Mediu în 29.07.2015.

Doar instituția Primarului nu mi-a trimis nici măcar informația privitoare la numărul de înregistrare a cererii mele. Consider absolut revoltătoare această atitudine disprețuitoare față de mine, cetățean al Clujului, plătitor corect de impozite și taxe.

În cazul în care va persista și în zilele următoare această situație care îmi afectează grav viața cotidiană, starea de sănătate și capacitatea de muncă, mă voi adresa instanței de judecată pentru repararea prejudiciului care mi-a fost produs prin încălcarea drepturilor mele recunoscute de lege”, a explicat Livia Florina Labo pe www.domnuleprimar.ro

O altă plângere vizează din nou problema invocată de marea majoritate a locuitorilor din municipiu: zgomotul.

“Este duminică, 2 august 2015… În ultimele 3 zile si 3 nopti n-am reușit sa dorm decât vreo 3 ore în total, asta în reprize de câte 10 minute maximum, datorită gălăgiei provocate de festivalul Untold, ai cărui organizatori au grijă să nu treaca 10 minute fără ca geamurile noastre să vibreze… și pentru mai multă animație mai bagă și focuri de artificii – ultima azi-dimineață la ora 5.00.

Ce vină avem noi, domnule primar?… Conform Art. 2. alin.26. din Legea 61/1991 constituie contravenție „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00.-8.00 și 13.00.-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare […] în oricare loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”. Sau Dvs. vă considerați mai presus de lege?!”, este nemulțumirea Ioanei Popa, adresată primăriei în data de 2 august.

error: Content is protected !!