Cluj: Primaria va desfiinta parcarile de pe marginea strazilor

Updated on mai 22, 2015 Primarul Clujului vrea să decongestioneze traficul din oraş prin desfiinţarea actualelor locuri de parcare de pe marginea marilor artere de circulaţie. Astfel, şoferii vor fi obligaţi să îşi lase maşinile doar în parkinguri.

Soluţia la care se gândeşte Emil Boc ar urma să intre în vigoare, însă, doar după ce în Cluj-Napoca vor mai fi construite câteva parkinguri în zonele des circulate din oraş.

Un prim astfel de experiment ar putea fi implementat pe strada Dorobanţilor, acolo unde sunt şanse mari să existe două parkinguri pe o distanţă de aproximativ 100 de metri.

„Acest nou parking se încadrează în politica urbană de a decongestiona marile bulevarde de maşini şi de a reda circulaţia auto pe patru benzi.

Înainte de a începe şi a finaliza alte construcţii mari, cum ar fi centurile ocolitoare, pasaje subterane sau monorailuri, vrem să lăsăm marile bulevarde doar pentru circulaţie rutieră, iar maşinile să le punem în parkinguri.

Nu cred că se vor opune toţi clujenii din zonă pentru construirea acestui nou parking pe Dorobanţilor, iar după finalizarea lui putem să trecem la eliminarea locurilor de parcare de pe această stradă şi să avem patru benzi de circulaţie. Imaginaţi-vă, de exemplu, cum ar arăta Dorobanţilor, Titulescu, Observatorului, 21 Decembrie sau Calea Floreşti fără maşini parcate pe margine”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM si preluat de citynews.ro.

Potrivit acestuia, Primăria mai are în analiză „vreo 7-8 locaţii de parkinguri în toate cartierele Clujului”, astfel că, pe viitor, municipalitatea speră să nu mai elibereze niciun abonament de parcare situat pe marginea străzilor din oraş.

error: Content is protected !!