Emil Boc: Sustin candidatura României la UNIVERSIADA 2021! Clujul este pregatit sa fie parte la acest eveniment!

Updated on aprilie 16, 2015 Romania si-a depus candidatura pentru organizarea Universiadei din vara anului 2021, Clujul si Bucurestiul fiind orase gazda.

Primarul Emil Boc a organizat o prima intalnire cu reprezentantii structurilor sportive din oras, acesta declarandu-se increzator ca orasul Cluj-Napoca este pregatit pentru o astfel de competitie.

„În 2011 am avut șansa de a fi la Shenzhen, China, în perioada Universiadei de vară la care au participat sportivi din 150 de țări. Am fost martor la un eveniment extraordinar, am putut vedea amploarea, impactul, locul și rolul pe care o asemenea competiție mondială le are pentru o țară.

În 1981, când România a găzduit Universiada, aveam 15 ani și îmi amintesc emulația de atunci, bucuria pe care evenimentul a oferit-o pentru români de toate vârstele.

România are din nou o șansă uriașă, istorică, de a găzdui o competiție sportivă care să pună încă o dată țara noastră pe harta mișcării sportive internaționale – Universiada 2021 – Romania.

ccc

Universiada este al doilea eveniment multisport mondial după Jocurile Olimpice și sunt convins că România e pregătită și că un asemenea demers este benefic pentru țara noastră, pentru rolul și viitorul sportului în societatea românească.

Clujul este pregătit să fie parte la acest eveniment. Cred că putem face față la orice solicitare pe care forurile sportive internaționale ar face-o pentru evenimente de amploare în municipiul nostru, dată fiind infrastructura sportivă de care dispunem la acest moment” a declarat Emil Boc.

error: Content is protected !!